Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Hanger Wolvenkruis

Tinnen hanger van een viking Wolf Cross (wolvenkruis). Uit de Viking Empire serie, geleverd aan een zwart waxkoord.

Deze intrigerende, van origine IJslandse, Vikinghamer, ook wel Thorhamerkruis of wolvenkruis genoemd, is een mysterie. Het is een kopie van een originele IJslandse vondst uit de Vikingtijd, maar de exacte betekenis ervan is onbekend. Veel mensen interpreteren het als een Thors-hamer (Mjölnir), met een kruisvormige snede in het midden om de beschermingskracht te vergroten. Anderen zien het als een christelijk kruis (een kruis van Sint-Pieter) dat simpelweg als een hamer lijkt te hangen. Het kan ook stammen uit de tijd van de bekering van IJsland tot het christendom, toen het illegaal was om de oude goden in het openbaar te aanbidden, maar privé wel toegestaan. Deze hanger zou dan het publieke uiterlijk van een kruis hebben, maar privé een Thor-hamer symboliseren. Wat de oorsprong ook is, deze hanger is nog steeds een krachtig symbool.

Geeft levenskracht en wijsheid, moed en uithoudingsvermogen. Het wolvenkruis belichaamt de vitaliteit van de zon. Het symbool combineert de invloeden van verschillende goden. De wolvenkop verwijst naar Odin, de hamer naar Thor. Voor de Vikingen was de wolf het dier met het meeste uithoudingsvermogen, onbevreesd en wijs – een voorbeeld voor een krijger. Het wolvenkruis beschermt de eigenaar tegen vijanden en angsten. Om meer kracht en uithoudingsvermogen te krijgen, droegen Vikingen bij een gevecht een dergelijk kruis bij zich.Zoekwoorden: wolvenkruis, wolf cross, wofskreuz, pewter, hamer, hanger, ketting, kopen, bestellen, winkel, webshop, 6888

Eigenschappen
Materiaal Tin
Formaat 4 x 2,3 x 1 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Hanger Wolvenkruis

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hanger
  • Beschikbaarheid: 2
  • €12,50


Gerelateerde producten

Beeld Freya Hout

Beeld Freya Hout

Mooi rustiek houten beeld van de godin Freya. De Noorse Godin van de magie, de dood, vruchtbaarheid,..

€45,00

Muurhanger Wolf Maan

Muurhanger Wolf Maan

Mooie muurhanger in de vorm van een magische wolvenkop. De symboliek van de wolf is gevarieerd en st..

€60,00

Leren Armband Valknut

Leren Armband Valknut

Mooie brede lederen armband met Valknut en Keltische knoop-design, met verstelbare drukknoopsluiting..

€12,50

Patch Wolf

Patch Wolf

Geborduurde patch met een afbeelding van een huilende wolf bij volle maan. Strijk deze patch op bi..

€6,50

Tags: kruis, wolf, mjolnir, hamer, viking, noors