Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Een interpretatie voor deze tijd.

Auteur: Sam Reifler

Jaar: 1992

Druk: 6e

ISBN:  9020281550 / 9789020281552

Taal: Nederlands

288 pagina's

Uitgeverij: Ankh-Hermes

Paperback, tweedehands, in nette staat.


Achterflaptekst:

De oudste en meest gebruikte vorm van voorspelling, de I Tjing, is nu in een taal geschreven die direct aanspreekt en praktisch advies geeft. Sam Reifler heeft aan de Universiteit van Columbia oosterse filosofie gestudeerd en heeft zich ingezet voor het integreren van oosters en westers denken. De 64 hexagrammen van de I Tjing ziet Reifler terecht als een microkosmos van het gehele menselijke ervaringsgebied. Ze zijn te vergelijken met de 22 beelden van de grote arcana van de tarot voor de kaartlegger, of met de twaalf beelden van de dierenriem voor de astroloog, of de handlijnenplattegrond voor de handlijnkundige. Deze stelsels hebben gemeen dat zij in zichzelf alle mogelijkheden trachten te bevatten; wat binnen het stelsel bestaat is een zo volmaakt mogelijke afspiegeling van het AL erbuiten. De soms duistere passages van de orakels zijn door Sam Reifler opnieuw onder woorden gebracht, zodat ze voor de westerse mens begrijpelijker worden. Reifler is zich duidelijk bewust dat niet hij de instantie is die de antwoorden geeft: als de vragensteller mediterend de hexagrammen opstelt, maakt de vraag deel uit van zijn wezen, en het antwoord eveneens. Vraag en antwoord vormen twee opeenvolgende stadia in de gesteldheid van de vraagsteller. In het ideale geval zal deze het gevoel krijgen, dat het antwoord al die tijd op het puntje van zijn tong heeft gelegen. Degene die uit de voorraad van mogelijke antwoorden het meest toepasselijke kiest, is dus de vraagsteller zelf: zijn Zelf, zijn Hoger Ik, zijn Levensbeginsel.

Als we de vertaling van Richard Wilheim filosofisch noemen, dan kunnen we de I Tjing van Reifler als psychologisch typeren. Een boek vol wijze en praktische raad.Zoekwoorden: chinese, reifler, numerologie, itjing, i-tjing, i tjing, boek, kopen, bestellen, winkel, webshop

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

I Tjing

  • Eenheid: stuk
  • Model: Paperback
  • Beschikbaarheid: 1
  • €5,00


Gerelateerde producten

Taoism

Taoism

The road to immortality. A religion with roots stretching back nearly five thousand years, Taoism co..

€15,00

Waarzeggen en Toekomst Voorspellen

Waarzeggen en Toekomst Voorspellen

Ontdek uw helderziende gaven. Neem uw lot in eigen handen en leer de oude kunst van het orakelen van..

€8,00

Shen Shu

Shen Shu

Het Chinese orakel de Heilige Getallen. Shen Shu, Het Chinese Orakel der Heilige Getallen is ongevee..

€9,00

I Tjing

I Tjing

Het boek der veranderingen, oorspronkelijk een orakelboek uit de tijd der mythen, behoort tot de bel..

€11,00

Tags: i tjing, Sam Reifler, china