Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Een nieuwe interactie vanuit het Chinees met commentaren. Het boek der veranderingen.

Auteur: Han Boering

Jaar: 2001

Druk: niet vermeld

ISBN:  9021598477 / 9789021598475

Taal: Nederlands

544 pagina's

Uitgeverij: Servire

Hardcover, tweedehands, in nette staat.


Achterflaptekst:

De I Tjing, het Boek der Veranderingen, is een Chinees orakelboek. De basis van de huidige tekst is drieduizend jaar oud. Het orakel kan antwoord geven op alle levensvragen. Het is echter niet te beschouwen als een ‘toekomstvoorspeller’, het is eerder te zien als een goede raadgever. Het geeft aanwijzingen bij de wisselingen van het menselijk lot en bij de veranderingen die zich in het leven voordoen. Het boek is, wat je zou kunnen noemen, ‘de bijsluiter van het leven’. Het gaat er vanuit dat het handelen van de mens, of soms juist het niet handelen, invloed heeft op de toekomst. Het toevoegen van de eeuwenoude wijsheid van het boek geeft de mogelijkheid tot meer harmonie in het leven. Daarmee groeit het persoonlijk evenwicht, 

Het Boek der Veranderingen kreeg, in de westelijke wereld vooral bekendheid door de vertaling van Richard Wilhelm, een Duitse missionaris, die in China woonde en leefde. Zijn vertaling uit 1924 veroverde vanaf de jaren vijftig het Westen. Ondanks vele andere vertalingen bleef de Wilhelm dé standaardvertaling van de I Tjing in het Westen. Dat is niet zonder reden; de vertaling heeft een hoog geestelijk gehalte en getuigt van een diep psychologisch inzicht. Toch is de Wilhelm na vijfenzeventig jaar gedateerd geraakt. De huidige cultuur is anders dan die van vlak na de Eerste Wereldoorlog. De moraal van een wereld waar de radio wordt ingevoerd is anders dan die van de digitale communicatie. Daarom was de interpretatie van het Boek der Veranderingen aan een ingrijpende vernieuwing toe. Dat de I Tjing voor de 21e eeuw de nieuwe standaard wordt, blijkt wel uit het verschijnen van drie drukken in slechts enkele jaren tijd. 

De opzet van de I Tjing voor de 21e eeuw is gelaagd. Het biedt ten eerste de praktische toepassing van de I Tjing: wat te doen in bepaalde omstandigheden. Daardoor is deze interpretatie direct bruikbaar voor hen die het boek voor het eerst ter hand nemen of die alleen het orakel willen raadplegen. In de volgende lagen riche her boek zich op diegenen die meer van de achtergrondfilosofie en de diepere lagen willen begrijpen. Mede door deze commentaren krijgt het boek zijn unieke waarde voor deze tijd. Zo kan de gebruiker van het boek zich op een natuurlijke manier ontwikkelen en zal ongemerkt het persoonlijk inzicht in en de kennis van her wijsheidsboek groeien. Dit is een boek dat een leven lang mee kan gaan. 

Han Boering (1943) bestudeert de I Tjing sinds zijn jonge jaren. Hij publiceerde eerder het Handboek I Tjing — een handleiding bij het gebruik van de I Tjing — en ontwierp Het Spel der Veranderingen, een kaartspel ter raadpleging van de I Tjing, Zoekwoorden: boek, chinese, numerologie, itjing, i-tjing, i tjing, kopen, bestellen, winkel, webshop, tweedehands, orakel

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

I Tjing voor de 21e Eeuw

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 1
  • €35,00


Gerelateerde producten

Chinese Astrologie

Chinese Astrologie

Uw karakter, liefdesleven en toekomst met oosterse wijsheid bekeken. Bent u een trotse Haan of een v..

€7,50

Acupunctuur in Kort Bestek

Acupunctuur in Kort Bestek

Een uiteenzetting over de oude Chinese acupunctuurwetenschap; hoe zij werkt, de technieken die men g..

€7,50

I Tjing

I Tjing

Het boek der veranderingen, oorspronkelijk een orakelboek uit de tijd der mythen, behoort tot de bel..

€10,00

I Tjing

I Tjing

Een interpretatie voor deze tijd. De oudste en meest gebruikte vorm van voorspelling, de I Tjing, is..

€10,00

Tags: i tjing, Han Boering, china