Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Een interpretatie voor deze tijd.

Auteur: Sam Reifler

Jaar: 1980

Druk: niet vermeld

ISBN:  9020248928 / 9789020248920

Taal: Nederlands

288 pagina's

Uitgeverij: Ankh-Hermes

Hardcover met stofomslag, tweedehands, stofomslag is wat verkleurd en heeft een klein scheurtje, verder in nette staat.


Achterflaptekst:

De oudste en meest gebruikte vorm van voorspelling, de I Tjing, is nu in een taal geschreven die direct aanspreekt en praktisch advies geeft. 

Sam Reifler heeft aan de Universiteit van Columbia oosterse filosofie gestudeerd en heeft zich ingezet voor het integreren van oosters en westers denken. De 64 hexagrammen van de I Tjing ziet Reifler terecht als een microcosmos van het gehele menselijke ervaringsgebied. Ze zijn te vergelijken met de 22 beelden van de grote arcana van de tarot voor de kaartlegger, of met de twaalf beelden van de dierenriem voor de astroloog, of de handlijnenplattegrond voor de handlijnkundige. 

Deze stelsels hebben gemeen dat zij in zichzelf alle mogelijkheden trachten te bevatten; wat binnen het stelsel bestaat is een zo volmaakt mogelijke afspiegeling van het AL erbuiten. De soms duistere passages van de orakels zijn door Sam Reifler opnieuw onder woorden gebracht, zodat ze voor de westerse mens begrijpelijker worden. Reifler is zich duidelijk bewust dat niet hij de instantie is die de antwoorden geeft: als de vragensteller mediterend de hexagrammen opstelt, maakt de vraag deel uit van zijn wezen, en het antwoord eveneens. 

Vraag en antwoord vormen twee opeenvolgende stadia in de gesteldheid van de vraagsteller. In het ideale geval zal deze het gevoel krijgen, dat het antwoord al die tijd op het puntje van zijn tong heeft gelegen. Degene die uit de voorraad van mogelijke antwoorden het meest toepasselijke kiest, is dus de vraagsteller zelf: zijn Zelf, zijn Hoger Ik, zijn Levensbeginsel. 

De verklaringen zijn alle in drie paragrafen ingedeeld, getiteld: artha, kama en moksha, d.w.z. materieel, emotioneel en geestelijk. De artha-paragraaf behandelt niet alleen het najagen van voorspoed, zoals dit hindoe-woord zou suggereren, maar ook de relaties van de vraagsteller met de buitenwereld: andere mensen, autoriteiten, aangelegenheden van zijn dagelijks leven, maatschappelijke bedrijvigheid. De kama-paragraaf behandelt liefdesrelaties in het algemeen, ook die met andere gezinsleden en naaste vrienden. De moksha-paragraaf handelt over het streven naar verlichting en bevrijding. 

Als we de vertaling van Richard Wilhelm filosofisch noemen, dan kunnen we de I Tjing van Reifler als psychologisch typeren. Een boek vol wijze en praktische raad.Zoekwoorden: chinese, i ching, numerologie, itjing, i-tjing, i tjing, kopen, bestellen, winkel, webshop, tweedehands

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

I Tjing

  • Eenheid: stuk
  • Merk: Ankh-Hermes
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 1
  • €10,00


Gerelateerde producten

Uw Toekomst

Uw Toekomst

Praktisch handboek voor de toepassing van: Astrologie, Bioritme, Droomuitleg, Handleeskunde, I Tjing..

€4,50

Divination for Beginners

Divination for Beginners

Reading the past, present & future. Fine-tune your future. What if you could see what's in store for..

€15,00

I Tjing

I Tjing

Het boek der veranderingen, oorspronkelijk een orakelboek uit de tijd der mythen, behoort tot de bel..

€10,00

I Tjing

I Tjing

De geheimen van het verborgen oog. I Tjing, zo'n 5000 jaar geleden ontstaan, is waarschijnlijk 's we..

€5,00

Tags: i tjing, Sam Reifler, china