Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

De weg der verandering: beleving en interpretatie van de symboliek van het Crowley-tarotspel. 

Auteur: Evelin Bürger & Johannes Fiebig 

Jaar: 1997 

Druk: 2e

ISBN: 9063783744 / 9789063783747

Taal: Nederlands

238 pagina's

Uitgeverij: Schors

Paperback, tweedehands, vouw in kaft.


Achterflaptekst:

De Crowley-tarotkaarten', samengesteld en ontworpen door Aleister Crowley en Lady Frieda Harris, behoren - samen met de tarotkaarten van Arthur Edward Waite en Pamela Colman Smith tot de meest bekende en gebruikte tarotkaarten ter wereld. In dit boek wordt de symboliek van de afbeeldingen van de 'Crowley-tarotkaarten' nauwkeurig onder de loep genomen en komen de auteurs tot een aantal ontdekkingen met betrekking tot de achtergrond van dit mysterieuze tarotspel, die tot op heden niet of nauwelijks bekend waren. Zo ontdekten zij dat de alombekende ondertitels (namen) van de kaarten niet overeenkomen met de betekenis die Aleister Crowley voor ogen stond toe hij het spel ontwierp. Deze ondertitels waren namelijk al veel eerder (in 1912) door Crowley - toen hij nog lid was van de Loge van de Golden Dawn geopenbaard en als richtlijn voor tarotduiding in algemene zin bedoeld. Toen zijn tarotspel in 1943 verscheen had Crowley reeds lang gebroken met het 'oude systeem' van de Golden Dawn. Uit nostalgische, maar ook ironische overwegingen heeft hij de 'basis-ondertitels' aan dit Nieuwe Spel gegeven. Het 'Crowley-tarotspel' is hiermee één van de eerste tarotspelen waarop duidingsbegrippen worden afgebeeld. Tot op heden heeft men deze duidingsbegrippen als vanzelfsprekend beschouwd, zonder daarbij in detail naar de afbeeldingen op de kaarten te kijken. De auteurs zijn er in geslaagd het 'Crowley-tarotspel' te voorzien van een niet alleen bredere, maar vooral ook inzichtelijker interpretatie. Met behulp van (o.a.) belangrijke aantekeningen bij het werk van Aleister Crowley en de psychologische achtergronden van zijn magie zijn zij tot een fascinerend en veelzijdig beeld van de symboliek van de 'Crowley-tarotkaarten' gekomen. De Weg der Verandering kan dan ook als een nieuwe, unieke inwijding in de symboliek van de 'Crowley-tarotkaarten' worden beschouwd; door de vele nieuwe inzichten is het niet alleen voor de beginner, maar ook voor de gevorderde 'tarottist' van grote betekenis.

Op de kaft staat "met Crowley-tarotspel" maar deze is niet inbegrepen.Zoekwoorden: crowley, tarot, kaarten, boek, kopen, bestellen, winkel, webshop, tweedehands

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

De Crowley Tarot

  • Eenheid: stuk
  • Merk: Schors
  • Model: Paperback
  • Beschikbaarheid: 1
  • €12,50


Gerelateerde producten

Will You Give Me A Reading?

Will You Give Me A Reading?

What you need to read tarot with confidence. Master the art of reading for others with step-by-step ..

€16,00

The Munchies Greet-Tin-Sign

The Munchies Greet-Tin-Sign

Decoratief metalen mini-bordje met tarotkaart-design "The Munchies" (de eetbui) en handenvol snacks ..

€4,75

The Urban Tarot

The Urban Tarot

A map to your inner city. A love letter in 78 cards. A set of symbols made to aid the modern seeker ..

€28,00

Grimoire of Aleister Crowley

Grimoire of Aleister Crowley

Group ritual has been a cornerstone of spiritual practice since the time immemorial, yet its history..

€41,50

Tags: Tarot, crowley, Evelin Bürger, Johannes Fiebig