Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Hanger Omgekeerd Pentagram (2 maten)

Zilverkleurige omgekeerde pentagram hanger, beschikbaar in 3 en 4,5 cm. Kies zelf aan wat voor een koord de hanger geleverd wordt.

Het omgekeerde pentagram heeft een punt naar beneden gericht. Het houdt in, dat de geest ondergeschikt is aan de materie, dat de mens als geheel ondergeschikt is aan zijn wereldse verlangens. Veel paganisten (aanhangers van natuurreligies) zijn het omgekeerde pentagram gaan zien als de representatie van de 'donkere kant', en wijzen het af omdat ze het als een slecht, negatief symbool zien.

Veel mensen zien een omgekeerde pentagram als iets duivels of satanistisch. Het is waar dat satanisten de omgekeerde pentagram als symbool gebruiken, maar dat is niet de enige betekenis van dit symbool. (net als dat de swastika niet per se een nazi-symbool is). De opvatting om het omgekeerde pentagram als iets negatiefs te zien is echter van recente datum; in de Gardneriaanse richting van de Wicca (de meest authentieke Traditie) is dit pentagram het symbool voor de tweedegraads inwijding en representeert de noodzaak voor de heks om de donkere kant van zichzelf tegemoet te treden, zichzelf ermee in evenwicht te brengen, en ervoor te zorgen, dat deze kant van de persoonlijkheid niet de overhand krijgt.

In de traditionele ceremoniële magie heeft het omgekeerde pentagram ook belangrijke functies. Het centrum van een pentagram laat een zeskantige vorm zien. Deze symboliseert, dat liefde en de wil van binnenuit 'heersen', materie en geest beheerst door de Wil, en dat liefde en wil de magische richting van seksuele energieën sturen.Zoekwoorden: Hanger, ketting, pentagram, pentakel, wicca, pagan, heksen, heks, ster, omgekeerd, ondersteboven, satanisme, metaal, kopen, bestellen, winkel, webshop

Eigenschappen
Materiaal Zinklegering
Formaat Diameter klein 27 mm, groot 45 mm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Hanger Omgekeerd Pentagram (2 maten)

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hanger
  • Beschikbaarheid: 70
  • €5,00


Beschikbare opties:


Gerelateerde producten

Koperen Armband Pentagram

Koperen Armband Pentagram

Mooie koperen armband met drie pentagrammen. Het pentagram is een van de oudste symbolen ter wereld..

€12,50

Hanger Leviathan Cross

Hanger Leviathan Cross

Zilverkleurige Leviathan cross hanger aan schakelketting. Het Leviathan kruis wordt soms ook wel het..

€12,50

Pentagram Spellkaars Kandelaar Tin

Pentagram Spellkaars Kandelaar Tin

Mooi tinnen kandelaartje voor spellkaarsjes in de vorm van een pentagram van keltische knopen. Een o..

€25,00

Wierookhouder Pentagrammen

Wierookhouder Pentagrammen

Wierookhouder in de vorm van 3 stenen pentagrammen begroeid met klimop, geschikt voor 1 wierookstokj..

€21,50

Tags: omgekeerd Pentagram, satanisme