Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Grote zilverkleurige hanger met aan de ene zijde de pentagram zoals opgetekend door occultist Éliphas Lévi, en aan de andere zijde het alziend oog.

Éliphas Lévi's verbeelding van het pentagram zit bomvol met allerlei kabbalistische symbolen. Langs de rand staat TETRAGRAMMATON wat staat voor de vier Hebreeuwse letters die de naam van god vormen: YHWH. Verder zie je magische werktuigen/tarot symbolen: staf, zwaard, kelk en schijf. Bovenaan staan de getallen 1 2 en 1 2 3. Dit is een uitsplitsing van het getal 5 en geeft de bouwstenen voor alle ingewikkelde cijfer- en patroonreeksen, bijvoorbeeld ritmen. Ook kunnen deze cijfers verwijzen naar Chokmah en Binah (wijsheid en begrip).

In het pentagram staan de Hebreeuwse woorden: Adam, Eva, ontzag en vergeving, en ook de symbolen van de planeten mars, venus, jupiter, saturnus, zon en maan. Het paar ogen geeft aan dat de pentagram in relatie staat tot het menselijk lichaam. Ook zie je, enigszins verstopt, de symbolen alpha en omega. Ook zie je de slangen van de Caduceus, verstrengeld als DNA. In het midden staan de symbolen van mercurius en venus met een gecombineerde +.

Het alziend oog is een symbool dat bestaat uit een oog, meestal geplaatst in een driehoek, omgeven door stralen. Oorspronkelijk komt het symbool uit Egypte als Oog van Horus, maar dan zonder driehoek. De toegevoegde driehoek is voor het eerst te vinden in de late renaissance en verwijst naar de heilige drie-eenheid. Zoekwoorden: ketting, charm, wicca, pagan, pentakel, heks, heksen, ster, levi's pentagram, eye of providence, all-seeing eye, tetragrammaton, kopen, bestellen, winkel, webshop

Eigenschappen
Materiaal Zinklegering
Formaat Diameter 3,5 cm, dikte 1 mm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Hanger Éliphas Lévi Pentagram en Alziend Oog

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hanger
  • Beschikbaarheid: 6
  • €6,50


Beschikbare opties:


Gerelateerde producten

Muurhanger Pentagram met Slang

Muurhanger Pentagram met Slang

Mooie muurhanger in de vorm van een pentagram met een slang (adder) dier erdoorheen kronkelt...

€32,50

2e Graads Inwijding Hanger Zilver

2e Graads Inwijding Hanger Zilver

Zilveren hanger die de 2e graads inwijding symboliseert. De samenstelling van de symbolen is geïnspi..

€62,50

Vaandel Pentagram

Vaandel Pentagram

Mooie schildvormige vaandel met pentagram. Ontworpen door Amara Wahaba Karuna. Het pentagram is een..

€15,00

Patch Nazar Oog

Patch Nazar Oog

Geborduurde patch met een afbeelding van een Oog. Strijk deze patch op bijvoorbeeld tassen of jasse..

€4,00

Tags: Pentagram, eliphas levi, alziend oog