Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Oorbellen Heksjes Zilverkleurig

Leuke heksjes oorbellen in zilverkleur. Leuk voor Samhain/Halloween!

De heks woont alleen in een hutje in het bos. Ze brouwt er drankjes uit haar dikke toverboek. Ze verandert mensen in padden, eet kleine kindertjes. Ze is eng, gevaarlijk. Ze is autonoom, heeft niemand nodig en ze heeft macht.

In deze maatschappij is het overheersende vrouwbeeld nog steeds dat van de jonge, aantrekkelijke vrouw of de verzorgende vrouw. Het meisje of de moeder. Als we kijken naar de eigenschappen waar vrouwen en meisjes voor gewaardeerd worden, dan zijn dat op school nog steeds vlijt, rustig zijn, luisteren, hard werken en in het volwassen leven eigenlijk ook, met verzorgen erbij. Vrouwen zijn sociaal, houden rekening met anderen, of worden in ieder geval geacht dat te doen. Vrouwen zijn lief, braaf, vriendelijk.

Wil je al een teiltje?

Want de onafhankelijke vrouw, de boze vrouw, de eigengereide vrouw, die is er ook. Die is eeuwenlang ondergesneeuwd geweest in de regels van de patriarchale samenleving die haar verbood te studeren, carrière te maken, bezit te hebben, een eigen leven te leiden. Daar is gelukkig verandering in gekomen, maar de boodschappen van eeuwen, wees lief, wees volgzaam, verzorg, stop je kracht weg, stop je woede en je drang naar onafhankelijkheid weg worden nog steeds doorgegeven. Gedeeltelijk in de opvoeding, maar vooral ook in de cultuur. In beelden, in boeken, maar ook op energetisch niveau bestaan de oude beelden nog steeds.

Maar de andere kant is er. En de vrouwen die het anders willen hebben symbolen nodig. Krachtige symbolen met juist die eigenschappen die eeuwenlang in ons niet mochten bestaan. Een van die symbolen is de heks. Het archetype van de heks vinden we in sprookjes in alle culturen. Ze staat los van de maatschappij, ze doet wat ze wil en jaagt haar eigenbelang na. Ze is vaak slecht, maar ze heeft wèl macht. Ze is de donkere, weggestopte kant van heel veel vrouwen, en ze kan ons dus heel veel leren over die delen van ons die zij vertegenwoordigt. 

Waarom is de heks zo eng, zo bedreigend? Omdat ze haar eigen regels maakt en de macht heeft om die te handhaven. Wat is er nodig in deze maatschappij? Dat de regels veranderen. De regels die vrouwen èn mannen binden aan patronen die niet voedend, maar verstikkend zijn. Niet alleen voor ons, maar voor onze hele planeet. De heks gaat tegen de heersende moraal in, in haar hutje in het bos. En daarmee heeft de heks een tweede punt wat haar aantrekkelijk maakt: haar verbondenheid met de natuur. Eeuwenlang is de natuur iets geweest dat bevochten, veroverd moest worden. Tot het punt van zelfvernietiging toe. Maar er zijn mensen die voelen dat het anders moet. Die de verbinding met de natuur willen herstellen, die in contact willen komen met hun eigen kracht, hun eigen magie. Die weten dat er meer is dan wat het oog kan zien, die voelen dat de natuur bezield is, dat moeder aarde een levend wezen is. Voor die mensen, vrouwen èn mannen is de heks een krachtbron. Zodat ze hun eigen, eigenwijze, eigengereide weg kunnen gaan en daarmee de maatschappij en het culturele veld veranderen. Zoekwoorden: oorhangers, oorbel, oorhanger, heks, heksje, bezem, witch, broom, vliegen, kopen, bestellen, winkel, webshop

Eigenschappen
Materiaal Zinklegering
Formaat 15 x 10 x 2 mm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Oorbellen Heksjes Zilverkleurig

  • Eenheid: Paar
  • Model: Oorbel
  • Beschikbaarheid: 5
  • €4,00


Gerelateerde producten

Oorbellen Sleutels Bronskleurig

Oorbellen Sleutels Bronskleurig

Mooie sleutel oorbellen in bronskleur. Een sleutel is het symbool van macht. Macht om te binden en ..

€3,00

Bordje Make Today Magical

Bordje Make Today Magical

Decoratief metalen bordje met "Make Today Magical" (maak vandaag magisch) erop, om op te hangen (met..

€7,50

Katoenen Tasje I'm Not Perfect And That's Okay

Katoenen Tasje I'm Not Perfect And That's Okay

Mooi mintgroen katoenen tasje met "I'm Not Perfect And That's Okay" (ik ben niet perfect en dat is o..

€10,00

I Put A Spell On You Greet-Tin-Sign

I Put A Spell On You Greet-Tin-Sign

Decoratief metalen mini-bordje met "I Put A Spell On You" (ik betover je) erop, om neer te zetten of..

€4,75

Tags: Oorbel, Heks