Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Een beeld van een raaf op een mensenschedel. In de schedel is een kaart van koloniaal Salem gekerfd, en er hangt een pentagram-ketting aan. Het schedeldak kan opgetild worden, waaronder zich een (ondiepe) opbergruimte bevind.

De heksenprocessen van Salem waren niet de eerste, maar zeker de bekendste heksenprocessen in de Amerikaanse geschiedenis. Ze begonnen in 1692 en resulteerden in een groot aantal veroordelingen in Koloniaal Salem. Ze leidden tot de terechtstelling van minstens vierentwintig mensen.

Schedels symboliseren bescherming, kracht, macht, onbevreesdheid, wijsheid, leiding, intelligentie, rebelsheid, het overwinnen van de dood, het overleven van een moeilijke tijd of zelfs onsterfelijkheid. De schedel is tevens een vertegenwoordiging van de herinnering aan ons tijdelijke bestaan in de fysieke wereld. Niets negatiefs, maar meer een bewustwording van de eigen sterfelijkheid en het belang van het leven in het moment. De schedel werd door oude culturen vaak gebruikt om alle slechte invloeden en ziektes af te weren. Ze droegen schedels om bescherming en welzijn te verzekeren.

Als totemdier staat de raaf symbool voor dromen, bestemming en mysterie. Als medicijnwieltotem leert de wijze Raaf ons spiritualiteit, intelligentie, eenheid, dualiteit en balans. 

De raaf is een vogel die doorgaans slecht te boek staat, maar soms ook om zijn wijsheid gewaardeerd wordt. In de bijbel krijgt de profeet Elia in de woestijn brood van de raven. In de mythologie van de Oudheid speelt hij een negatieve rol, onder meer als indiscrete babbelaar, die daarom ook niet de metgezel van de godin Athene kon blijven. Ook gaat het verhaal dat de raaf oorspronkelijk witte veren had, maar dat Apollo ze wegens zijn babbelzucht voor straf zwart maakte. In het vroege christendom werd de raaf verweten dat hij Noach niet op de hoogte stelde van het aflopen van de zondvloed en zo werd hij tot symbool van de slaaf van wereldse lusten, die draalt met zijn bekering, hij roept immers "eras, eras" (Lat. morgen, morgen). Ook het feit dat hij van aas leeft en zijn jongen schijnt te verwaarlozen (ravenouders betekent ontaarde ouders) maakt hem tot ongeluksvogel die ziekte, oorlog en dood aankondigt en zich met galgenaas voedt. In Indiaanse mythen zijn raven een bovennatuurlijk scheppend wezen. In de heraldiek komt de raaf sinds de Middeleeuwen in familiewapens voor maar in de volksmond geldt de raaf als diefachtig gezien de uitdrukking "stelen als de raven".Zoekwoorden: schedel, mensenschedel, raaf, kraai, Witch, skull, salem, kaart, map, pentagram, salems, familiar, raven, vogel, gothic, kranium, skull, beeld, heks, kopen, bestellen, winkel, webshop

Eigenschappen
Materiaal Gegoten kunsthars (polystone)
Formaat 16 x 13 x 26,5 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Raaf op Heksenschedel

  • Eenheid: stuk
  • Model: Beeld
  • Beschikbaarheid: 3
  • €32,50


Gerelateerde producten

Lakzegel Schedel

Lakzegel Schedel

Leuke lakzegel met schedel als afbeelding. Bezegel hiermee al je spells, brieven, geheime doosjes, e..

€12,50

Oorbellen Kraai Zilverkleurig

Oorbellen Kraai Zilverkleurig

Mooie kraai oorbellen in zilverkleur. De kraai is een in de symboliek vergelijkbaar met de raaf. Oo..

€5,00

Morbid Magic

Morbid Magic

Death spirituality & culture from around the world. The ultimate book on macabre lore & spiritual tr..

€29,00

Schedel Black Magic

Schedel Black Magic

Een mooi beeld van een hoogglans zwarte schedel met pentagram op het voorhoofd...

€35,00

Tags: Schedel, raaf, salem, kraai