Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Hanger Wolvenkruis

Tinnen hanger van een viking Wolf Cross (wolvenkruis). Uit de Viking Empire serie, geleverd aan een zwart waxkoord.

Deze intrigerende, van origine IJslandse, Vikinghamer, ook wel Thorhamerkruis of wolvenkruis genoemd, is een mysterie. Het is een kopie van een originele IJslandse vondst uit de Vikingtijd, maar de exacte betekenis ervan is onbekend. Veel mensen interpreteren het als een Thors-hamer (Mjölnir), met een kruisvormige snede in het midden om de beschermingskracht te vergroten. Anderen zien het als een christelijk kruis (een kruis van Sint-Pieter) dat simpelweg als een hamer lijkt te hangen. Het kan ook stammen uit de tijd van de bekering van IJsland tot het christendom, toen het illegaal was om de oude goden in het openbaar te aanbidden, maar privé wel toegestaan. Deze hanger zou dan het publieke uiterlijk van een kruis hebben, maar privé een Thor-hamer symboliseren. Wat de oorsprong ook is, deze hanger is nog steeds een krachtig symbool.

Geeft levenskracht en wijsheid, moed en uithoudingsvermogen. Het wolvenkruis belichaamt de vitaliteit van de zon. Het symbool combineert de invloeden van verschillende goden. De wolvenkop verwijst naar Odin, de hamer naar Thor. Voor de Vikingen was de wolf het dier met het meeste uithoudingsvermogen, onbevreesd en wijs – een voorbeeld voor een krijger. Het wolvenkruis beschermt de eigenaar tegen vijanden en angsten. Om meer kracht en uithoudingsvermogen te krijgen, droegen Vikingen bij een gevecht een dergelijk kruis bij zich.Zoekwoorden: wolvenkruis, wolf cross, wofskreuz, pewter, hamer, hanger, ketting, kopen, bestellen, winkel, webshop, 6888

Eigenschappen
Materiaal Tin
Formaat 4 x 2,3 x 1 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Hanger Wolvenkruis

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hanger
  • Beschikbaarheid: 2
  • €12,50


Gerelateerde producten

The Norns

The Norns

In The Norns: Weavers of Fate and Magick, we meet the ones who weave, measure, and cut at the base o..

€11,00

Hanger Clackham Cross

Hanger Clackham Cross

Tinnen Keltisch kruis hanger. Amulet voor rust en gratie. Een Keltisch kruis van traditioneel knoopw..

€18,50

Runecaster's Handbook

Runecaster's Handbook

The Well of Wyrd. Create your own runes. Charge them with magical power. Throw the runes for clarity..

€16,50

Wolf Houtsnede

Wolf Houtsnede

Mooi uit hout gesneden Wolf. Handgemaakt in Bali. De symboliek van de wolf is gevarieerd en sterk a..

€12,50

Tags: kruis, wolf, mjolnir, hamer, viking, noors