Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Schattig beeldje van een zwart katje. 12 verschillende modellen, willekeurig geleverd.

De kat heeft door de eeuwen heen in heel wat culturen een symbolische waarde opgebouwd. Katten staan voor transformatie, helderziendheid, mysterie en vrouwelijke boosaardigheid. Die vrouwelijke boosaardigheid is ook terug te vinden in zegswijzen als ‘kattig’ gedrag vertonen. De helderziendheid heeft te maken met de scherpe zintuigen van een kat. Een kat hoort en ziet dingen die voor ons niet waarneembaar zijn, wat soms bij de katten tot vreemde reacties leidt die in onze ogen ‘onverklaarbaar’ zijn. 

In het oude Egypte was de kat een heilig wezen. Hij bracht geluk en moest goed verzorgd en beschermd worden. De godin Bastet werd afgebeeld met het hoofd van een kat en stond voor vruchtbaarheid. Dat is geen wonder als je bedenkt hoeveel nakomelingen één kat kan produceren. Katten symboliseerden ook de maan. In andere culturen fungeerde de kat dan weer als bondgenoot van de zon. Ook goden werden met de kat geassocieerd: godin Freya liet zich door de wolken rijden op een wagen getrokken door wilde katten. Freya is de godin van het leven, ze schenkt dag en nacht, zomer en winter, storm en regen. In Rome maakte de eigenzinnige kat zich tot symbool van de vrijheid. 

In de westerse wereld is een bekend bijgeloof dat het ongeluk brengt wanneer een zwarte kat je pad kruist maar in Engeland brengt een zwarte kat juist geluk en een witte kat ongeluk. In China is een zwarte kat ook een teken van ongeluk maar dan als een waarschuwing zodat men extra goed op zijn hoede kan zijn. Zoekwoorden: beeldje, beeld, kat, poes, zwart, black, FI_36531, 5056131120365, Lucky black cat, kopen, bestellen, figurine, cat, kitty, winkel, webshop

Eigenschappen
Materiaal Polystone
Formaat ± 8 x 3 x 6 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Klein Beeldje Zwarte Kat

  • Eenheid: stuk
  • Model: Beeldje
  • Beschikbaarheid: 30
  • €6,50


Gerelateerde producten

Beeld Spite

Beeld Spite

Grappig beeld van een zwarte kat (je familiar?) die zeer chagrijnig over zijn schouder kijkt, duidel..

€40,00

Glazen Bol Houder Bastet

Glazen Bol Houder Bastet

Mooie Glazen bol houder in de vorm van 3x de Egyptische godin Bastet (ook wel Bast, Pasht, Ubasti e..

€25,00

Wanted: Witch's Cat

Wanted: Witch's Cat

What's a witch without a cat? But where can a lonely witch find just the right feline familiar? This..

€15,00

Tarot of Pagan Cats Mini

Tarot of Pagan Cats Mini

Cats have always seemed to live in a world between worlds, a realm of magic and power. Cats see both..

€20,00

Tags: Kat