Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Wierookhouder/Kandelaar Baphomet

Mooie multifunctionele wierookhouder voor kegeltjes en stokjes en kandelaar in een, met een afbeelding van het hoofd van Baphomet.

Baphomet is een god die door de Tempeliers werd aanbeden. Baphomet heeft een bokkenhoofd, een vrouwenlichaam en gespleten hoeven. De naam Baphomet zou van het woord Mahomet afgeleid zijn, de Franse naam voor de moslimprofeet Mohammed, maar Baphomet is waarschijnlijk een verbastering van het Arabische woord abufihamet, dat in het Noord-Spaans werd uitgesproken als bufihamat. Abufihamet betekent “Vader van het Begrip” of “Vader van de Wijsheid”. Het woord vader betekent in het Arabisch tevens “bron”. Een andere theorie is dat het Baphomet is samengesteld uit twee Griekse woorden. Het betekent dan “Onderdompeling is Wijsheid”.

Velen denken dat Baphomet van oorsprong een symbool van de duivel of het satanisme is, dit is echter niet het geval. Dat gebruik is ontstaan nadat Anton Lavey (de oprichter van het moderne satanisme) een afbeelding van Baphomet in een boek zag, en besloot het tot symbool van zijn cult te maken. Baphomet wordt dus inderdaad door veel satanisten als symbool gebruikt, maar de originele symboliek van Baphomet heeft niets met het kwaad of de duivel te maken. Het is een beetje vergelijkbaar met het swastika-symbool, dat van oorsprong een zonneteken is.

Er zijn vele verklaringen voor de oorsprong van Baphomet, maar niemand kan er een met zekerheid bevestigen. Er zijn verhalen die hem terug leiden naar een waterspuwer op een gebouw van de tempeliers, maar de pose van Baphomet heeft ook zeer grote gelijkenis met afbeeldingen van de Keltische gehoornde god Cernunnos. Ook worden verbanden gezien met de Egyptische god Amon, met de ramskop en de Griekse god Pan.Zoekwoorden: baphomet, gothic, satanisme, elementen, tegenstellingen, dualiteit, bafomet, duivel, satan, kandelaar, wierookhouder, kopen, asklepius, oog van horus, bestellen, winkel, D5294S0, 801269140120, webshop, Baphomet's Prayer Sabbatic Goat Incense Stick and Candle Holder

Eigenschappen
Materiaal Polystone
Formaat 12 x 12 x 2.5 cm, diameter kaars 2 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Wierookhouder/Kandelaar Baphomet

  • Eenheid: stuk
  • Model: Wierookbrander
  • Beschikbaarheid: 2
  • €7,50


Gerelateerde producten

The Book of Four Occult Philosophers

The Book of Four Occult Philosophers

Three centuries of incantations, charms & ritual magic. A faithfully reconstructed sourcebook of 17t..

€69,00

De Heilige Graal

De Heilige Graal

Dit boek gaat over wat al 900 jaar lang misschien wel de beroemdste legende van het Avondland is: de..

€7,00

Patch Leviathan Cross

Patch Leviathan Cross

Geborduurde patch met een afbeelding van een Leviathan cross. Het Leviathan kruis wordt soms ook wel..

€5,00

De Occulte Oorzaken van Ziekte

De Occulte Oorzaken van Ziekte

Verklaring van Paracelsus' Volumen Paramirum. Paracelsus (1493-1541), Zwitsers arts, alchemist en ov..

€24,50

Tags: baphomet, duivel, satanisme, occult, tempeliers, wierookkegels, wierookstokjes