Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Drakenschedel Klok

Een stoere, duistere drakenschedel-klok.

loopt op 1 AA batterij. Met ophang-haakje aan de achterzijde.

De symboliek van de draak is cultuurafhankelijk. In Europa geldt een draak vaak als kwaadaardig. In andere landen brengt een draak juist vaak geluk of bescherming tegen het kwade. In Mesopotamië was de oorspronkelijke vrouwelijke godin een draak die de andere goden ter wereld bracht een draak. In Egypte was Apepi een god in drakengedaante die heerste over de onderwereld en over het kwade. In Griekse mythes worden drakontes voorgesteld als slimme, magische wezens die uit de aarde kwamen. 

In het middeleeuwse christendom stond de draak symbool voor het voorchristelijke denken, de niet-christelijke, heidense wereld en ook voor de gevallen engel, de duivel. De draak is als schrikbeeld een populair embleem van strijders. Zo verschijnt hij op de Parthische en Romeinse banieren, op de boeg van Viking-schepen, in de Keltische wereld als symbool van soevereine macht en ook op banieren in Engeland en Wales, waar de rode draak nog steeds een nationaal symbool is.

In Azië wordt de draak meestal opgevat als geluk symbool dat de drank der onsterfelijkheid kan voortbrengen. In het oude China vertegenwoordigt hij de oer-essentie yang, dat wil zeggen verwekking, vruchtbaarheid en activiteit. De draak is ook het vijfde teken van de Chinese dierenriem en is ook het symbool van het oosten, de zonsopgang en de lenteregen. Ook in Japan belichaamt de draak de regengod.Zoekwoorden: skull, schedel, dragonskull, gothic, klok, clock, uurwerk, draak, draken, dragon, kopen, bestellen, winkel, webshop, originals, DE068, 6079

Eigenschappen
Materiaal poltstone
Formaat 46,5 x 25 x 8 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Drakenschedel Klok

  • Eenheid: stuk
  • Model: Klok
  • Beschikbaarheid: 10
  • €15,00


Gerelateerde producten

Rackham Tarot

Rackham Tarot

Arthur Rackham (1867-1939) remains one of the most celebrated artists of the early twentieth century..

€25,00

Darkness Resides Beeld

Darkness Resides Beeld

Cool beeld van een duistere figuur die op de rand (van een plank oid) zit...

€20,00

Beeldje Griffioen

Beeldje Griffioen

Super schattig beeldje van een baby griffioen. Uit de serie 'Cult Cuties'...

€16,00

Draak Pen

Draak Pen

Een stoere balpen in de vorm van een draak. Per stuk. 3 verschillende modellen, willekeurig geleverd..

€1,50

Tags: Draak, klok, gothic, fantasy