Welkom bij The Gift Of Magic!

Wij zijn er een weekje tussenuit. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 19 september worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Magnetische Armband Levensboom

Mooie metalen armband met Levensboom-design, met magneetjes aan de uiteinden. Op maat te buigen.

Het concept van een levensboom wordt gebruikt in de biologie, filosofie en mythologie. Een levensboom, of 'Tree of Life', is een veelvoorkomend motief in vele wereldreligies, mythologieën en filosofieën.  Het symboliseert de samenhang van al het leven op onze planeet en is een metafoor voor afstamming in de evolutietheorie (het woord 'afstamming' is hier dan ook een afgeleide van). De term 'levensboom' wordt ook als synoniem gebruikt voor 'Heilige Boom'.

De boom der kennis, die de wereld aan de hemel en de onderwereld verbindt, en de levensboom, die alle vormen van schepping verbindt, zijn beide constituties van de Wereldboom of Kosmische Boom, en wordt in vele religies en filosofieën afgebeeld als dezelfde boom.

De levensboom komt onder andere voor in en/of speelt een rol in Afrikaanse mythen, Joodse tradities, het Boeddhisme (de Bodhi boom), het Hindoeïsme, Keltische mythologie, het christendom, alchemistische traditie, Noordse mythologie, Sjamanistische kosmologie, de Minoïsche cultuur van Kreta, de Indiaanse cultuur, Chinese mythologie, Egyptische mythologie, de Hebreeuwse Bijbel, het boek Genesis, de culturen van de Maya’s, Azteken, Izapan, Mixtec, Olmec en vele anderen.

De levensboom staat symbool voor wijsheid, bescherming, kracht, overvloed, schoonheid, en verlossing. Ook is de levensboom natuurlijk een symbool voor het leven zelf. Met zijn wortels in de aarde heeft hij contact met de onderwereld. Met zijn takken reikt hij naar de hemel. Hij is een bemiddelaar tussen goden en mensen. De drie belangrijkste systemen van de bomen: de wortels, de stam en de takken staan parallel aan de menselijke ontwikkeling van lichaam, psyche en geest. Het is een krachtig symbool van de groei. Verder symboliseert de levensboom het eeuwige leven en onsterfelijkheid.

Men beweert dat armbanden met magneten een heilzame werking kunnen hebben op de gezondheid. Het zou de drager kunnen helpen aan een weldadig gevoel van warmte, rust en ontspanning, diepere slaap, vermindering van pijn, versterking van het immuunsysteem, minder depressiviteit, verlichting geven bij migraine en zou een gunstig effect op de stofwisseling hebben. Ook zou het kunnen helpen bij wagenziekte. Dit alles is echter nooit wetenschappelijk bewezen!Zoekwoorden: armband, magneet, magneetarmband, keltisch, keltische, knoop, celtic, knot, my shape, heks, heksen, wicca, pagan, kopen, bestellen, winkel, webshop, levensboom, tree of life, boom


Eigenschappen
Materiaal Metaal en magneten
Formaat 1,4 cm breed

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Magnetische Armband Levensboom

  • Eenheid: stuk
  • Model: Armband
  • Beschikbaarheid: 1
  • €7,50


Beschikbare opties:


Gerelateerde producten

Hanger Inverurie Horses

Hanger Inverurie Horses

Tinnen hanger Met een afbeelding van de Inverurie paarden (Inverurie horses). Van het merk St. Justi..

€25,00

Hanger Keltisch Kruis Zilver Groot

Hanger Keltisch Kruis Zilver Groot

Grote zilveren keltisch kruis hanger. Deels onleesbare merknaam op de achterzijde: "Int....Spirit" K..

€35,00

Koperen Armband Twist 2-kleurig

Koperen Armband Twist 2-kleurig

Mooie gedraaide koperen armband in messing en koper. Op maat te buigen...

€7,50

Tree of Life Charm

Tree of Life Charm

Een kleine marmeren amuletsteen/knuffelsteen in een klein zakje. Op de voorzijde staat een levensboo..

€5,00

Tags: Armband