Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Auteurs: Jan Gerhard Toonder & John Anthony West

Jaar: 1981

Druk: niet vermeld.

ISBN: 9063780737 / 9789063780739

Taal: Nederlands

372 pagina's

Uitgeverij: Schors

Hardcover, tweedehands, in redelijke staat, rug wat verkleurd.


Achterflaptekst:

Is astrologie een kunst, een wetenschap, een filosofie, een bijgeloof, gewoon boerenbedrog of een mengsel van dat alles? Terwijl deze oude leer enerzijds in academische kringen belachelijk wordt gemaakt, beleeft zij anderzijds in onze tijd van ruimtevaart een populariteit, zoals zij sinds de middeleeuwen niet gekend heeft. Tezelfdertijd dat honderdduizenden even in de krant kijken om te zien wat het lot voor hen in petto heeft, struikelen wetenschappers over verschijnselen in de natuur en in de menselijke geest die wel degelijk te verklaren zijn... en wel middels astrologische theorieën. 

Juist op het moment dat de tijd rijp is is de discussie over astrologie opnieuw, maar dan wat objectiever dan voorheen op gang te brengen, dragen Toonder en West in Het Astrologisch Argument al het materiaal aan, dat zowel de leek als de beoefenaar ter beschikking moet hebben om een zinnig oordeel te kunnen vellen. In dit boek wordt de lezer geconfronteerd met een verbluffend overzicht van argumenten - pro en contra - die in de loop der tijden zijn aangevoerd; van theorieën achter duidingen, verklaringen en filosofieën die eertijds de basis vormden èn van die welke dit nu en in  de toekomst zullen doen.

De auteurs lezen de malafide charlatans even hard de les als de pedante criticasters die astrologie afwijzen zonder er ooit serieus kennis van genomen te hebben en maken er geen geheim van dat zij na diepgaand onderzoek de astrologie als bewezen beschouwen. Door formulering van de problemen waar deze stellingname de huidige mens voor stelt, hebben zij, bij de aanvang van het 'Aquariustijdperk' een tot op heden uniek overzicht gegeven van wat iedereen nu over dit omstreden onderwerp kan en moet weten.

Een van de grootste verdiensten van Toonder en West is, dat zij, ondanks hun grondige benadering, erin geslaagd zijn boeiend, levendig en zelfs vaak amusant te blijven.Zoekwoorden: astrologie, boek, discussie, argumenten, horoscoop, verjaardag, kopen, bestellen, winkel, webshop, tweedehands

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Het Astrologisch Argument

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 1
  • €13,50


Gerelateerde producten

365 Goede Gedachten voor de ... (sterrenbeeldboekjes)

365 Goede Gedachten voor de ... (sterrenbeeldboekjes)

Uw geheel persoonlijke horoscoopboek biedt u voor iedere dag een goede gedachte - soms serieus, soms..

€5,00

The Karmic Journey

The Karmic Journey

The birthchart, karma and Reincarnation. Why are we here and what can we learn from our experience? ..

€7,50

Met Astrologie Uw Kind Beter Leren Kennen en Begrijpen

Met Astrologie Uw Kind Beter Leren Kennen en Begrijpen

Als ouder kunt u een dieper inzicht verwerven in de gevoelswereld en ontwikkelingsmogelijkheden van ..

€4,50

Veen's Handleiding voor het Berekenen van uw Horoscoop

Veen's Handleiding voor het Berekenen van uw Horoscoop

Compleet met Ephemeriden 1920-2000 en huizentabellen voor Nederland en België. Naast de populaire ho..

€6,50

Tags: Astrologie, Jan Gerhard Toonder, John Anthony West