Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Atlantis

Raadsels van een verdwenen continent.

Auteur: Andrew Tomas

Oorspronkelijke titel: The Treasure of the Sphinx / Les secrets de l'Atlantide

Jaar: 1972

Druk: niet vermeld

ISBN: 9020232681/ 9789020232684

Taal: Nederlands

208 pagina's

Uitgeverij: Ank, N. Kluwer

Hardcover met stofomslag, tweedehands, in redelijke staat.


Achterflaptekst:

Van legende naar ontdekking. 

Heeft Atlantis bestaan? 

Dat Atlantis alleen een fabel is, kan men moeilijk aannemen. Meer dan 25.000 boeken en artikelen zijn erover geschreven, geïnspireerd door twee korte passages uit de dialogen van Timaeus en Critias van Plato (427 - 347 v. Chr), waarvan de eerste de schepping van het heelal behandelt en de andere een gedetailleerde beschrijving geeft van de gesteldheid en de maatschappijvorm van Atlantis. Atlantis moet volgens Plato buiten de ‘Zuilen van Hercules’ (de Straat van Gibraltar) hebben gelegen. Wanneer u zich verplaatst in de gedachte van de Grieken, die dachten dat de aarde plat was, dan kan alles wat buiten Gibraltar in of over de Atlantische Oceaan ligt of lag in aanmerking komen voor Atlantis. 

Terwijl de Azteken wachtten op een god, die van een oostelijk gelegen eiland zou komen, waren de Egyptenaren ervan overtuigd dat de god Thot hun kunst en wetenschappen gebracht had vanuit een westelijk gelegen land. Is het niet merkwaardig te constateren dat datzelfde stuk land door de Précolombianen Aztland en door de bewoners rond de Middellandse Zee Atlantis genoemd werd?

Aanwijzigingen van dit soort, maar ook préhistorische voorwerpen, heilige geschriften, mythen, wetenschappelijke opvattingen over de oudheid heeft de schrijver Andrew Tomas bestudeerd tijdens een lang onderzoek, dat hij deed in Australië, Engeland, Rusland, India en Frankrijk. En beslist niet zonder bewijzen stelde hij het bestaan vast van een hoog ontwikkelde beschaving, die een wetenschappelijke traditie zou hebben nagelaten, waarvan Egypte; het Nabije Oosten en Zuid-Amerika nog sporen tonen. 

Slechts voortdurende pogingen, ondernomen met wetenschappelijke middelen, zullen de onderzoekers inderdaad de gelegenheid bieden, om het raadsel van, Atlantis op te lossen, de wegen van de legende en mythe te verlaten, om zekerheden te bereiken. 

Het werk van Andrew Tomas zal de lezer de basis voor een fascinerend verder onderzoek geven.Zoekwoorden: atlantis, boek, kopen, bestellen, webshop, tweedehands, cultuur, beschavingen

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Atlantis

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 1
  • €12,00


Gerelateerde producten

South American Mythology

South American Mythology

The way the great Inca empire fell to a handful of Spanish soldiers is a well-known story, one of hi..

€10,00

Boodschappen uit de Kosmos

Boodschappen uit de Kosmos

Het mysterie van graancirkels en andere fenomenen in het veld. Raadselachtige graancirkels en andere..

€6,00

The Orisha Tarot

The Orisha Tarot

Feel the energy of the Orisha's. Bursting with color and energy, the bold art of the Orisha Tarot ev..

€32,50

Mythological Animals

Mythological Animals

From Basilisks to Unicorns. What is the difference between a ghost and a ghoul? How do you tell a go..

€12,50

Tags: atlantis, conspiracy, mythologie, Andrew Tomas