Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Mooi groot beeld van Medusa, de bekendste van de Gorgonen.

Medusa is een monsterlijke chtonische figuur uit de Griekse mythologie. Medusa is de bekendste van de drie Gorgonen.

Ze had ooit een bijzondere schoonheid. Ze woonde echter, tot haar verdriet, in een land waar de zon nooit scheen. Medusa smeekte Athena haar te laten vertrekken naar zonnige streken. Athena stond dit niet toe omdat ze vreesde dat de mensen niet haar, maar Medusa om haar schoonheid zouden prijzen. In een andere versie van de mythe zou Medusa de toorn van Athena hebben gewekt doordat Poseidon haar in Athena's tempel had verkracht. De woedende Athena nam wraak door Medusa's prachtige haar in een hoop kronkelende slangen te veranderen. Verder zou iedereen die Medusa in haar ogen keek, gelijk verstenen. Sindsdien was het haar taak zo veel mogelijk mensen te verstenen. Haar zussen smeekte Athene om haar terug te veranderen. Ze zeiden, "laat ons weer op haar lijken!", en zo geschiedde, want Pallas Athene veranderde ook hen in Gorgonen, en gaf hen vervolgens het eeuwige leven.

Uiteindelijk werd ze gedood en onthoofd door de held Perseus, die hierbij onder meer door Athena geholpen werd. Uit haar bloed werden (als gevolg van een eerdere liefde met Poseidon) het gevleugelde paard Pegasus en de reus Chrysaor geboren. Met het hoofd werd door Perseus een zeemonster en een geheel leger versteend, en de koning die hem de opdracht gaf Medusa te doden. Uiteindelijk werd haar hoofd door Perseus aan Athena geschonken, die het op haar schild plaatste om vijanden mee te kunnen verstenen.

Het bloed van de Gorgonen had ook een aparte eigenschap. Het bloed uit de linkerhelft van een Gorgo is namelijk dodelijk en het het bloed uit de rechterkant van een Gorgo is allesgenezend: zelfs doden zouden weer tot leven kunnen worden gewekt.Zoekwoorden: beeld, figurine, statue, gorgo, gorgon, medusa, Medousa, gorgonen, kopen, bestellen, mythologie, grieks, winkel, webshop, Bronze Mythological Medusa's Wrath Figurine 36cm, C5444T1, 801269141820

Eigenschappen
Materiaal polystone
Formaat 18 x 13 x 36 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Beeld Medusa

  • Eenheid: stuk
  • Model: Beeld
  • Beschikbaarheid: 1
  • €115,00


Gerelateerde producten

The Book of Wizard Magic

The Book of Wizard Magic

In which the apprentice finds marvelous magic tricks, mystifying illusions & astonishing tales. SHAZ..

€17,50

Hanger Welsh Dragon

Hanger Welsh Dragon

Tinnen draken hanger. Amulet voor moed en succes. De beroemde profetieën van Merlijn spreken van twe..

€15,00

Slang Esculaap en Gaper

Slang Esculaap en Gaper

Medisch-farmaceutische symbolen. Al eeuwen lang is de gaper het symbool van de drogist. De gaper vin..

€9,00

Kandelaar Fantasy Zwaard

Kandelaar Fantasy Zwaard

Stoere kandelaar in de vorm van het handvat van een fantasy zwaard, voor 2 dinerkaarsen (±2 cm doors..

€10,00

Tags: Gorgo, Medusa, grieks, mythologie, fantasy, slang