Grappig beeld van een zwarte kat (je familiar?) die zeer chagrijnig over zijn schouder kijkt, duidelijk niet onder de indruk van wat-dan-ook. 

Hilarisch voor in je vensterbank, om de buren en de postbode boos aan te kijken!

De kat heeft door de eeuwen heen in heel wat culturen een symbolische waarde opgebouwd. Katten staan voor transformatie, helderziendheid, mysterie en vrouwelijke boosaardigheid. Die vrouwelijke boosaardigheid is ook terug te vinden in zegswijzen als ‘kattig’ gedrag vertonen. De helderziendheid heeft te maken met de scherpe zintuigen van een kat. Een kat hoort en ziet dingen die voor ons niet waarneembaar zijn, wat soms bij de katten tot vreemde reacties leidt die in onze ogen ‘onverklaarbaar’ zijn. 

In het oude Egypte was de kat een heilig wezen. Hij bracht geluk en moest goed verzorgd en beschermd worden. De godin Bastet werd afgebeeld met het hoofd van een kat en stond voor vruchtbaarheid. Dat is geen wonder als je bedenkt hoeveel nakomelingen één kat kan produceren. Katten symboliseerden ook de maan. In andere culturen fungeerde de kat dan weer als bondgenoot van de zon. Ook goden werden met de kat geassocieerd: godin Freya liet zich door de wolken rijden op een wagen getrokken door wilde katten. Freya is de godin van het leven, ze schenkt dag en nacht, zomer en winter, storm en regen. In Rome maakte de eigenzinnige kat zich tot symbool van de vrijheid. 

In de westerse wereld is een bekend bijgeloof dat het ongeluk brengt wanneer een zwarte kat je pad kruist maar in Engeland brengt een zwarte kat juist geluk en een witte kat ongeluk. In China is een zwarte kat ook een teken van ongeluk maar dan als een waarschuwing zodat men extra goed op zijn hoede kan zijn. Zoekwoorden: beeldje, beeld, spite, kat, poes, zwart, black, nemesis now, witches familiar, D4584N9, 801269132583, Lucky black cat, kopen, bestellen, figurine, cat, kitty, winkel, webshop

Eigenschappen
Materiaal kunsthars
Formaat 25 x 25 x 15 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Beeld Spite

  • Eenheid: stuk
  • Model: Beeld
  • Beschikbaarheid: 4
  • €27,50


Gerelateerde producten

Hanger Schedel Katachtige RVS

Hanger Schedel Katachtige RVS

Grote, stoere, zware hanger in de vorm van de schedel van een katachtige in zilverkleur. De kaak sch..

€30,00

Black Cat Kruidenmix

Black Cat Kruidenmix

Zwarte kat (black cat, Gato Negro) kruidenmix is gemaakt volgens een klassiek magisch recept door Dr..

€3,00

The Complete Herbal Handbook for the Dog and Cat

The Complete Herbal Handbook for the Dog and Cat

Dog and cat owners are becoming increasingly concerned about the safety of processed pet food and th..

€15,00

Beeldjes Incy & Wincy

Beeldjes Incy & Wincy

Schattige beeldjes van de spinnetjes Incy en Wincy...

€7,50

Tags: Beeld, Kat