Welkom bij The Gift Of Magic!

Wij zijn er een weekje tussenuit. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 19 september worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

De symbolische betekenis en de kracht van bloemen en hun invloed op het dagelijks leven.

Auteur: Eva Sawada

Jaar: 2000

Druk: niet vermeld

ISBN: 9063784481 / 9789063784485

Taal: Nederlands

191 pagina's

Uitgeverij: Schors

Paperback, tweedehands, in redelijke staat.


Achterflaptekst:

Sinds mensenheugenis nemen bloemen een belangrijke plaats in in ons dagelijks leven. Zo kennen we vandaag de dag talloze versjes, uitdrukkingen, gezegden en zelfs reclameslogans, waarin bloemen een rol spelen: ‘Ben je boos? Pluk een roos, zet hem op je hoed, dan ben je morgen weer goed!’, ‘Zeg het met bloemen’, 'Bloemen houden van mensen', ‘Iemand in de bloemetjes zetten’, 'Neem eens vaker een bloemetje mee’, ‘De bloemetjes buiten zetten’ en ‘Muurbloempje’ zijn slechts enkele van de vele voorbeelden. Ook zijn namen van straten, steden en families door de eeuwen heen naar bloemen vernoemd en het nationale symbool van Frankrijk, een gestileerde lelie, is bij ‘vriend en vijand’ bekend. Er is bijna geen gebied te noemen waar de kracht of de symboliek van bloemen geen invloed op heeft gehad, in sommige gevallen heeft dit zelfs grootse vormen aangenomen, zoals in Japan, waar de kunst van het bloemschikken een zelfstandige en meditatieve kunstvorm is geworden, en waar jaarlijks duizenden mensen een ware pelgrimstocht ondernemen alleen om de kortstondige bloei te aanschouwen van de subtiele kersenbloesems; voor Japanners een symbool van de vergankelijkheid.

Nog steeds vormen bloemen een welhaast onpeilbare bron van inspiratie. Bloemen staan voor liefde, lust, vruchtbaarheid, victorie en vrede. Zij vertegenwoordigen de in iedereen en alom aanwezige levenskracht. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat Eva Sawada, geïnspireerd door de energie en schoonheid der bloemen, werd gedreven dit boek te schrijven. Magie der Bloemen is meer dan alleen een beschrijving van bloemensoorten, het biedt een keur aan wetenswaardigheden: praktische recepten met bloemen en een beschrijving van hun symbolische, mythologische associaties en geneeskrachtige werkingen. Uiteraard bevat Magie der Bloemen ook een kort overzicht van de botanische eigenschappen en kenmerken van de in dit boek opgenomen bloemen en een uitgebreide index van trefwoorden die het opzoeken van de bloemen en hun kwaliteiten aanzienlijk vereenvoudigt. Zoekwoorden: kruiden, planten, geneeskrachtige planten, geneeskrachtige kruiden, boek, kopen, bestellen, bloesem-therapie, webshop, winkel, tweedehands, 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Magie der Bloemen

  • Eenheid: stuk
  • Model: Paperback
  • Beschikbaarheid: 2
  • €9,00


Gerelateerde producten

Blackthorn's Botanical Magic

Blackthorn's Botanical Magic

The Green Witch's guide to essential oils for spellcraft, ritual & healing. Enter the magical, sacre..

€21,50

Flower Bliss Roomspray

Flower Bliss Roomspray

Laat de wereld los en geef je even volledig over aan de zinnenprikkelende wereld van bloemen. Waan j..

€10,00

Veilig Natuurlijk Genezen

Veilig Natuurlijk Genezen

Geïllustreerde gids voor natuurlijke geneeswijzen. Hoe u de veelvoorkomende gezondheidsproblemen van..

€5,00

Groene Magie

Groene Magie

De verborgen krachten van het plantenrijk. Groene Magie, de verborgen krachten van het plantenrijk b..

€24,99

Tags: Boek, Magie