Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege onze vakantie zullen de bestellingen pas op 12 September worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Een halve eeuw wicca.

Auteur: Jan de Zutter

Jaar: 2003

Druk: niet genoemd

ISBN: 9052407339 / 9789052407333

Taal: Nederlands

254 pagina's

Uitgeverij: Houtekiet

Hardcover, tweedehands, in nette staat.


Achterflaptekst:

In 1954, een halve eeuw geleden, verscheen in Groot-Brittannië het boek Witchcraft Today. Daarin beschreef de Brit Gerald Gardner de ontdekking van een oeroude paganistische heksenreligie. Volgens hem was het voorchristelijke geloof van deze heksen bewaard gebleven in één coven die actief was in een woud in het zuiden van Engeland. Nu, vijftig jaar later, bekennen wereldwijd zo'n drie miljoen mensen zich tot de moderne hekserij. In de Verenigde Staten is het de snelst groeiende religie en ook in Europa groeit het aantal actieve heksencovens, ook in Vlaanderen en Nederland. 

Tien jaar geleden schreef Jan de Zutter over de opkomst van wicca in onze contreien in De Schaduw van de Maan, hét Nederlandstalige standaardwerk over moderne hekserij. Naar aanleiding van een halve eeuw wicca werd De Schaduw van de Maan geactualiseerd en uitgebreid met nieuwe gegevens en extra hoofdstukken. Het resultaat is een totaal nieuw boek: Eko, eko. De titel verwijst naar de aanhef van een lied dat tijdens heksenbijeenkomsten door wicca's wordt gezongen: 

Eko Eko Azarak 

Eko Eko Zamilac 

Eko Eko Karnayna 

Eko Eko Aradia

Recensie:

De Vlaamse auteur is journalist/publicist en liet zich inwijden in een 'coven' van heksen. Hij publiceerde eerder 'De schaduw van de maan' en 'Abracadabra' over wicca en 'Heidenen voor het blok', over verbanden tussen moderne niet-christelijke religievormen en rechts-extremisme ('eco-fascisme'). De schrijver maakt aannemelijk dat hij juist door tot de wicca-beweging toe te treden met kennis van zaken en uit directe ervaring over deze onderwerpen kan schrijven. De ondertitel 'een halve eeuw wicca' slaat op zijn visie dat moderne vormen van hekserij niet zonder meer terug te voeren zijn op een continue overlevering uit oude tijden maar eerder opnieuw zijn geïntroduceerd, met name door de Engelsman Gerald Gardner, 'vader van de moderne wicca'. Veel aandacht voor de historie van de hekserij, geloofsvormen, rituelen, 'graden van de hekserij', verbindingen met bijv. ecologische beweging, overeenkomsten en verschillen met andere religies. Een gedegen journalistiek, semi-wetenschappelijk werk, doorspekt met anekdotes over ervaringen van de auteur zelf en anderen. Zoekwoorden: wicca, heksen, boek, kopen, bestellen, tweedehands, winkel, webshop, hekserij, heks

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Eko Eko

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 1
  • €17,50


Gerelateerde producten

Witch Crafting

Witch Crafting

A spiritual guide to making magic. In Witch Crafting, Phyllis Curott digs deep into the practices an..

€35,00

Everyday Magic

Everyday Magic

Spells & Rituals for modern living. Live a Magically Modern Life. Are you tired of looking for ritu..

€20,00

To Stir a Magick Cauldron

To Stir a Magick Cauldron

Adventure is brewing in the exciting realm of New Generation WitchCraft. Craft Elder Silver RavenWol..

€13,50

Magie

Magie

De Westerse overlevering. Magie is heel wat meer dan schimmige herinneringen aan sprookjes, medicijn..

€12,50

Tags: Boek, Wicca