Welkom bij The Gift Of Magic!

Wij zijn er een weekje tussenuit. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 19 september worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Auteur: Brian P. Levack

Oorspronkelijke titel: The witch-hunt in early modern Europe

Jaar: 1991

Druk: niet vermeld

ISBN: 9070536927 / 9789070536923

Taal: Nederlands

336 pagina's

Uitgever: Bandijk Boeken

Paperback, tweedehands, in nette staat.


Achterflaptekst:

Tussen 1450 en 1750 werden in Europa meer dan 100.000 mensen als heks vervolgd en voor de rechtbank gebracht. Zij werden er van beschuldigd schadelijke magie te bedrijven en de duivel te aanbidden, en zij zouden op geheime nachtelijke bijeenkomsten een complot tegen de gevestigde orde smeden. Waarom vonden deze processen plaats? En waarom juist toen? Waarom bestond zo’n 80 procent van de heksen uit vrouwen? Wie waren de beschuldigden en wie hun beschuldigers?

Deze en nog veel meer vragen stelt Levack zich in dit boek. Hij schrijft het afschuwelijke fenomeen van de heksenjacht aan meer dan één oorzaak toe. Zo acht hij de ontwikkeling van het cumulatieve hekserijbegrip en enkele fundamentele veranderingen in de strafrechtspleging noodzakelijke voorwaarden van de heksenvervolgingen, en ziet hij een reeks van spanningen op godsdienstig, economisch en maatschappelijk gebied als de meer onmiddellijke oorzaken ervan. In een helder en boeiend betoog gaat hij na hoe de heksenjacht, of liever: dat geheel van honderden individuele vervolgingen, ieder met hun eigen dynamiek, zich ontwikkelde. Hij analyseert de ongelijkheid in het geografische en chronologische patroon, en toont aan dat de meest felle vervolgingen zich voordeden in politiek verbrokkelde gebieden.

Over de heksenvervolgingen in de vroeg-moderne tijd zijn al bibliotheken vol geschreven. Levacks samenvattende studie over dit fascinerende onderwerp geeft de lezer echter in één boek een informatief en gedegen overzicht, en is daarmee een perfecte introductie voor een ieder die in de geschiedenis ervan geïnteresseerd is.

Brian P. Levack is hoogleraar in de geschiedenis aan de Universiteit van Texas in Austin.Zoekwoorden: boek, geschiedenis, hekserij, kopen, bestellen, winkel, webshop, heksenjacht, witch hunt, heksen, heks, jagen, veroordeling, veroordelingen, witches, witch

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

De Heksenjacht in Europa 1450-1750

  • Eenheid: stuk
  • Model: Paperback
  • Beschikbaarheid: 1
  • €23,00


Gerelateerde producten

Wicca

Wicca

Heksen en Witte Magie. Ontdek de kracht van een natuurreligie. Een bijzonder informatieve en object..

€6,00

The Candle and the Crossroads

The Candle and the Crossroads

A book of Appalachian Conjure and Southern Root Work. Meet your fate at the crossroads. At the cros..

€19,50

The Solitary Wiccan's Bible

The Solitary Wiccan's Bible

Finding your guides, walking the paths, entering new realms, practicing magic. All Wiccan practice i..

€27,50

Handboek voor Hedendaagse Magie

Handboek voor Hedendaagse Magie

Voor liefde, geluk, geld en blijdschap. Sta je te popelen om erbij te horen? Ben je je aan het optut..

€6,50

Tags: Boek