Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

2000 Jaar oude geheimen onthuld.

Auteur: Rodney Hoare

Oorspronkelijke titel: The Testimony of the Shroud

Jaar: 1979

Druk: niet vermeld

ISBN: 9025269354 / 9789025269357

Taal: Engels

128 pagina's

Uitgeverij: Helmond

Hardcover met stofomslag, tweedehands, in redelijke staat.


Achterflaptekst:

De Heilige Lijkwade van Turijn is een van de meest opmerkelijke christelijke relikwieën. Zij wordt geacht identiek te zijn met de linnen doek waarin het lichaam van Christus werd gewikkeld na de Kruisafneming, want zij vertoont een welhaast fotografische afdruk van Zijn lichaam. Voor dit fascinerende boek heeft Rodney Hoare al het materiaal voor en tegen de authenticiteit van de lijkwade verzameld en aan een onderzoek onderworpen. Dit onderzoek varieerde van de toetsing van eeuwenoude, soms obscure, geschriften tot het gebruik van hedendaagse fotografische technieken en de toepassing van methodes uit de gerechtelijke laboratoria. Aan het eind van zijn onderzoek van dit “Vijfde Evangelie’ komt Hoare tot schokkende gevolgtrekkingen. Hij toont bijvoorbeeld aan dat Christus niet aan het kruis is gestorven - naar twintigste-eeuwse maatstaven - maar in een coma verkeerde; dat Hij na drie dagen, zoals voorzegd, weer volledig herstelde - op de maandag en niet op de zondag-; dat Hij geheel en al mens was, en geen God op aarde; en dat Judas even oprecht is geweest als elke andere apostel, en bovendien degene in wie Jezus het meeste vertrouwen stelde. 

Rodney Hoare is afkomstig uit Newport (Wales) en studeerde aan het Trinity College te Cambridge. Hij was voor een periode van twintig jaar rector van de Shrewsbury School. Tijdens de oorlog diende hij in India bij de 1st King George V's Own Gurkha Rifles. Hij doceerde enige tijd als gasthoogleraar in San Francisco en verbleef twee jaar in Sierra Leone ten behoeve van een educatief televisieproject. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en is momenteel docent aan de Trent Polytechnic.Zoekwoorden: lijkwade, geschiedenis, christus, christendom, boek, kopen, bestellen, winkel, webshop, tweedehands

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

De Lijkwade Getuigt

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 1
  • €8,00


Gerelateerde producten

Het Boek der Engelen

Het Boek der Engelen

Bestudeer de kenmerken, vermogens en eigenschappen van meer dan 30 engelen, waaronder de aartsengele..

€5,00

Beeldje St. Martha

Beeldje St. Martha

Mooi beeldje van Martha van Bethanië. Volgens het Evangelie volgens Johannes was zij de zus van Laz..

€7,50

Beeld Eva

Beeld Eva

Mooi beeld van Eva, de eerste vrouw volgens Genesis in de Hebreeuwse Bijbel, rechtstreeks door God g..

€62,50

Het Kind in de Kribbe Kerstkaart

Het Kind in de Kribbe Kerstkaart

Mooie ansichtkaart met daarop een werk uit 'Het kind in de kribbe' van Jane Ray, 1991...

€0,50

Tags: Christendom, lijkwade, jezus, Rodney Hoare