Welkom bij The Gift Of Magic!

Wij zijn er een weekje tussenuit. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 19 september worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Auteur: Linda Wormhoudt

Illustraties: Marleen van Engelen

Jaar: 2019

Druk: 2e

ISBN: 9077408509 / 9789077408506

Taal: Nederlands

224 pagina's

Uitgeverij: A3 boeken

Paperback, nieuw.


Achterflaptekst:

Sjamanisme is waarschijnlijk de oudste manier van leven en denken. Meestal wordt het geassocieerd met een prachtige natuurlijke omgeving, met enorme beren en imposante adelaars. Niet met drie-hoog-achter en een duivennest op je balkon. In dit boek laat Linda Wormhout zien hoe sjamanisme in ons huidige leven, in onze huidige maatschappij past. Hiervoor is zij allereerst op zoek gegaan naar het sjamanistische verleden van Noordwest-Europa. 

Anders dan veel mensen denken hebben wij in Noordwest-Europa wel degelijk een eigen sjamanistische traditie. De meeste kennis van en over onze voorouders ligt verborgen in het landschap, folklore, sprookjes, gewoonten, bijgeloof en ergens diep in onze genen. Linda smeedt de Harden en puzzelstukjes tot een geheel. Zo krijgen we een beeld van de mensen die hier ooit hebben geleefd en welke rol spiritualiteit in hun leven speelde. Welke goden zij vereerden en waarom. Hoe zij in en met de natuur leefden. Vervolgens geeft ze aan hoe wij in het hier en nu rituelen kunnen inzetten: “Veel van de rituele gebruiken van de Europese voorouders zijn verloren gegaan, maar het is ook niet nodig om ze allemaal te weten en in oude glorie te herstellen. Mocht dat al wenselijk zijn, want zowel de Germanen als de Kelten offerden ooit mensen...

Hoewel we veel kunnen leren van onze voorouders, is het aan ons om nieuwe rituelen te scheppen die passen bij de huidige tijd.” Met de uitgebreide informatie over het verleden en haar rituele suggesties kunnen we zo aan de slag. 

Linda Wormhoudt heeft zich verdiept in verschillende sjamanistische culturen en de meer traditionele vormen van Europees sjamanisme (Seidh en Sami) in het bijzonder. Als rituelenbegeleider en stervensbegeleider helpt ze mensen bij de belangrijkste overgangsfasen in een mensenleven. Met dit boek wil ze de lijn tussen de voorouders en de nazaten herstellen: “Kijken naar het verleden is belangrijk: het geeft ons gronding, het geeft ons plek. Kijken naar de toekomst 'e belangrijk: het geeft onze nazaten gronding en plek. Wij zijn de voorouders van onze nazaten.” 

Kunstenares Marleen van Engelen is onder meer geïnteresseerd in natuurgodsdiensten en rotsgravures. Ze reist al vele jaren naar Finland en Lapland. Haar werk gaat altijd over werelden die achter andere werelden verborgen liggen.  Zoekwoorden: goden, gods, sjamanisme, boek, kopen, bestellen, winkel, webshop

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Goden en Sjamanen in Noordwest-Europa

  • Eenheid: stuk
  • Model: Paperback
  • Beschikbaarheid: 3
  • €32,50


Gerelateerde producten

Magical Power for Beginners

Magical Power for Beginners

How to raise & send energy for spells that work. Discover easy ways to harness the power of magic. ..

€18,50

Living Magic

Living Magic

Contemporary insights and experiences from practicing magicians. An inside look at the meaning and p..

€22,50

Llewellyn's Complete Book of Correspondences

Llewellyn's Complete Book of Correspondences

Llewellyn's Complete Book of Correspondences is a clear, straightforward companion for Pagan and Wic..

€34,50

The Philosopher's Stone

The Philosopher's Stone

Spiritual alchemy, psychology and ritual magic. In the mid-1930s, Israel Regardie had an insight in..

€30,00

Tags: Boek