Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Hun symboliek en gedaantes vanaf de steentijd tot nu.

Auteur: Joke en Ko Lankester

Jaar: 2011

Druk: niet vermeld.

ISBN: 9789077408865 / 907740886X

Taal: Nederlands

239 pagina's

Uitgeverij: A3 Boeken

Paperback, nieuw.

 

Achterflaptekst:

Pas in 1939 gebruikt Lady Raglan voor het eerst de term ‘Green Man’. Maar de Groene Man is veel ouder, net zoals de Groene Vrouw. Al vanaf de steentijd lijkt voor sommige wezens de grens tussen mens, dier en vegetatie niet te bestaan. In de oudheid worden ze Goden, Godinnen of demonen genoemd. Uit het Romeinse rijk stammen , afbeeldingen Van de Greene Man met bladeren of stengels die uit zijn mond of neus komen. Vaak heeft hij een vrouwelijke tegen hanger, van wie onderlijf en armen overgaan in bladeren. De Groene Man wordt eveneens regelmatig op die manier afgebeeld. Op andere afbeeldingen is zijn lijf deels menselijk en deals dierlijk en gaat het over in vegetatie.

Na de val van het Romeinse Rijk verdwijnen de Groene Man en dc Groene Vrouw om opnieuw te verschijnen in romaanse en gotische kerken. In de renaissance treedt de Groene Vrouw naar de voorgrond. Samen met de Groene Man en talloze Groene Wezens bevolken ze als grotesken de wereld die de alledaagse werkelijkheid ontregelt en onze ratio uitschakelt. In die chaos, waarin alle grenzen, ook die tussen heidendom en Christendom, wegvallen, manifesteert zich het heilige of het goddelijke.

Dit boek is het resultaat van ruim twintig jaar onderzoek naar de Groene Man en de Groene Vrouw in literatuur, musea, talloze opgravingen, heiligdommen, kerken en openbare gebouwen in heel Europa en het Nabije Oosten. Joke en Ko Lankester beschrijven hun vele verschijningsvormen vanaf de steentijd tot de 21e eeuw. Ze geven ook een interpretatie van dit verschijnsel, dat door de eeuwen heen door kerkelijke en wereldlijke leiders is getolereerd en zelfs gestimuleerd. Geen ander boek over dit onderwerp geeft een dergelijk breed en gedocumenteerd overzicht.Zoekwoorden: magie, heksen, pagan, kelten, keltisch, keltische, heidens, heidenen, heks, hekserij, boek, kopen, bestellen, winkel, webshop, Celtic, Celt, Christian, deity, pagan

 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

De Groene Man & de Groene Vrouw

  • Eenheid: stuk
  • Model: Paperback
  • Beschikbaarheid: 1
  • €34,50


Gerelateerde producten

Patch Green Man

Patch Green Man

Geborduurde patch met een afbeelding van een Green Man (Groene Man). Patches zijn bruikbaar om bijv..

€6,50

Hanger Green Man Bronskleurig

Hanger Green Man Bronskleurig

Bronskleurige Green Man hanger. Kies zelf aan wat voor een ketting de hanger geleverd wordt. De gro..

€5,00

Goden in Elke Man

Goden in Elke Man

Een nieuwe psychologie van de man. Hera, Artemis, Demeter, Athene: godinnen uit de Griekse mytholog..

€17,50

Algemeene Geschiedenis der Wereld, Tweede Deel: Middeleeuwen

Algemeene Geschiedenis der Wereld, Tweede Deel: Middeleeuwen

Geschiedenis der Middel-Eeuwen. Van het eerste deel dezer Algemeene Geschiedenis der Wereld is in de..

€40,00

Tags: green man, geschiedenis, Joke Lankester, Ko Lankester