Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de drukte rondom Castlefest zullen de bestellingen op 9 Augustus worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Een strijdbare benadering van de horoscoop.

Auteur: Donna Cunningham

Jaar: 1982

Druk: niet vermeld.

ISBN: 906378080X / 9789063780807

Taal: Nederlands

190 pagina's

Uitgeverij: Schors

Hardcover, tweedehands, in redelijke staat.


Achterflaptekst:

In tegenstelling tot degenen die geloven, dat de horoscoop een dwingende formule is, die, of je wilt of niet, je levensloop bepaalt, stelt Donna Cunningham in haar Astrologie en Zelfbewustzijn: “Sterren zijn niet te blameren, want sterren dwingen niet! Wij worden niet geregeerd door ‘facetten van buitenaf’; maar door onze gedachten en gevoelens. Verwijt daarom de sterren niets, maar zoek de oorzaak der gebeurtenissen in jezelf. Sterren weerspiegelen alleen wat plaatsvindt of gaat plaatsvinden. 

Maar wat is dan de zin van astrologie? "De zin van astrologie”, zegt Donna Cunningham, Amerikaans psychologe en sociologe, “is te vergelijken met die van een röntgenfoto of met die van een wegenkaart. De horoscoop toont ie de verkieselijke weg en het is niet de schuld van de horoscoop, wanneer je een gevaarlijke route, vol hellingen en kronkels neemt, en tenslotte in de afgrond stort. Want die afgrond stond wèl aangegeven en had dus vermeden kunnen worden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!” 

In deze zienswijze sluit Cunningham enerzijds aan bij de I Ching, die ook altijd een doelgerichte oplossing aan de hand doet, anderzijds bij de moderne psychologie, die los van ieder doemdenken de mens aan zijn verstand tracht te brengen, dat slechts een dynamische benadering van de werkelijkheid problemen uit de weg ruimt. Nuchter merkt de schrijfster op, dat we in plaats van te jammeren over ons ongeluk, beter aan de hand van de horoscoop onze eigenschappen en talenten kunnen inventariseren om zo ons lot in eigen hand te nemen. Zijn Cunningham’s ideeën naïef of theoretisch? Nee‚ een jarenlange ervaring met alcoholici, drug-addicts, moeilijk opvoedbare kinderen en geestelijk- en lichamelijk gehandicapten, heeft de schrijfster geleerd, dat bestudering van de horoscoop vrijwel ieder mens de mogelijkheid biedt om de kringloop van zelf-misleiding, mislukking en teleurstelling te doorbreken. De mens kán zijn eigen lot in eigen handen nemen! 

Duidelijk en gedetailleerd wordt in Astrologie en Zelfbewustzijn beschreven, hoe wij via onze horoscoop enerzijds onze conflicten kunnen opsporen en aanvaarden, anderzijds in staat zijn deze te elimineren door de eveneens in onze horoscoop aangegeven mogelijkheden en talenten te benutten. Een uitermate praktisch boek voor onafhankelijke mensen, door een intelligente, strijdbare jonge vrouw geschreven!Zoekwoorden: astrologie, boek, verjaardag, kopen, bestellen, winkel, webshop, tweedehands

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Astrologie en Zelfbewustzijn

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 1
  • €11,50


Gerelateerde producten

Horoscoop per Sterrenbeeld

Horoscoop per Sterrenbeeld

Een astrologische kennismaking met alle sterrenbeelden. Een indringende en openhartige kennismaking ..

€10,00

Runelore

Runelore

The magic, history and hidden codes of the runes. Join the magical revival of an ancient language of..

€16,50

De Sterrenbeelden

De Sterrenbeelden

Liefde, Karakter, Relaties. Wil je het karakter leren kennen van de Ram, de Stier of een ander sterr..

€5,00

Astrologische Tabellen op CD-ROM

Astrologische Tabellen op CD-ROM

Set van 2 CD-ROMs met daarop de standen van de planeten van 1940-2009, de huizen en standaard tijdzo..

€2,50

Tags: Boek, Astrologie