Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de drukte rondom Castlefest zullen de bestellingen op 9 Augustus worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

De latente krachten in de mens.

Auteur: Colin Wilson 

Jaar: 1975

Druk: niet genoemd

ISBN: 0920248332 / 9789020248333

Taal: Nederlands

336 pagina's

Uitgeverij: Ankh-Hermes

Hardcover met stofomslag, tweedehands, in redelijke staat.


Achterflaptekst:

Het Occulte, de vrucht van jaren studie, is tot dusver het belangrijkste boek van Colin Wilson. Hij geeft een helder overzicht van alle verschijnselen welke wij bovennatuurlijk noemen. Zijn onderzoek richt zich op de verruiming van het bewustzijn. Hij zegt: “de moeilijkheid is de beperktheid van het bewustzijn. Het is alsof je probeert door de spleten in een hoge omheining een uitgestrekt landschap waar te nemen”.

Het vermogen is in ons aanwezig om tot buiten het hier en heden te reiken. Dit vermogen X kunnen wij ontwikkelen. In de loop van zijn betoog wordt zijn opvatting duidelijk, dat de menselijke geest steeds heeft beschikt over die merkwaardige vermogens. Alles wat magisch was, of occult, werd in de eeuwen van rationalisatie en ‘vooruitgang’ afgewezen als de vrucht van onwetendheid en bijgeloof. En soms terecht.

Nu de exacte wetenschappen een stadium bereikt hebben, waarbij men steeds abstracter terreinen gaat betreden en wij ons steeds sterker specialiseren, blijkt deze beperktheid van ons bewustzijn. Wij doen dan ook geen pogingen meer onze vermogens tot hun uiterste grens te gebruiken. William James verklaarde, nadat hij lachgas had opgesnoven: “ons normaal wakend bewustzijn is slechts een speciaal type bewustzijn, terwijl overal er omheen en slechts door een vliesdunne wand ervan gescheiden, de potentiële vormen liggen van een geheel ander bewustzijn”. 

Wilson's kernthema is dat deze natuurlijke bovenzintuigelijke vermogens ontwikkeld kunnen worden door middel van de wil, oplettendheid en verbeeldingskracht en het resultaat zal zijn het vermogen X. het vermogen dat de mens behoeft om het volgende volgende stadium in zijn evolutie te bereiken.

Hier is een schrijver aan het woord met grote literaire gaven, die de bovennatuurlijke krachten ontdoet van het geheimzinnige en alles opneemt in een groter leef plan, een ruimere natuur, zodat het op de lezers bevrijdend werkt en het boek een grote overtuigingskracht geeft. De feiten zijn interessant en de totale visie van Colin Wilson is groots en belangrijk. Zoekwoorden: boek, occult, kopen, bestellen, winkel, webshop, tweedehands

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Het Occulte

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 1
  • €15,00


Gerelateerde producten

Hanger Leviathan Cross

Hanger Leviathan Cross

Zilverkleurige Leviathan cross hanger aan schakelketting. Het Leviathan kruis wordt soms ook wel het..

€12,50

The Goetia

The Goetia

The lesser key of Solomon the King. Clavicula Salomonis Regis. Since classical Greece, Goetia has me..

€23,50

Talismannen en Amuletten

Talismannen en Amuletten

Dit is een gids door onze wereld die zo rijk is aan talismannen en amuletten. In veel culturen spele..

€8,00

Hanger Lucifer

Hanger Lucifer

Zilverkleurige zegel van Lucifer hanger. Het Zegel van Lucifer (Sigil of Lucifer) is een historische..

€5,00

Tags: Boek, Magie