Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Het mysterie van toekomstvoorspelling in de oudheid.

Auteur: Philipp Vandenberg 

Oorspronkelijke titel: Das Geheimnis der Orakel

Jaar: 1980

Druk: 1e

ISBN: 9010032809 / 9789010032805

Taal: Nederlands

286 pagina's

Uitgeverij: H. Meulenhoff

Hardcover met stofomslag, tweedehands, in redelijke staat.


Achterflaptekst:

In september 1975 vond de archeoloog Sotiris Dakaris onder de resten van het orakel van Ephyra in het noorden van Griekenland talrijke brokjes hasj. Dit was het jongste bewijs dat mensen in de onderaardse verblijven waarin 'levende lijken' zweefden en de toekomst voorspelden, bedwelmd en voor het orakelproces ontvankelijk werden gemaakt. Ook Hades, de onderwereld, kwam hier als reliëf, uitgebeeld in steen, te voorschijn. Philipp Vandenberg was ooggetuige van deze opzienbarende ontdekkingen en begon in Ephyra zijn drie jaar durende onderzoekingen naar het best bewaarde geheim van de klassieke oudheid, de orakels. Vijftien orakelplaatsen rond de Middellandse Zee bevonden zich op zijn speurroute. Hij ontmoette wetenschapsmensen van internationale faam, opgravers en onderzoekers die dit unieke historische fenomeen op verschillende manieren trachtten te doorgronden. 

Dit boek geeft antwoord op de meest fascinerende vraag van het oudheidkundig onderzoek: waren de bezoekers van de orakels in Griekenland, Klein-Azië, Egypte en Italië de ontvangers van paranormale boodschappen of waren zij de slachtoffers van priesterlijke manipulaties? Vandenberg kijkt achter de schermen van de orakels en vertelt over de geheimzinnige stemmen van Dodona, over het programmeren van toekomstdromen, over priesteressen die in extase waanzinnig werden of stierven, over de sissende aardspleet in Delphi, over de geraffineerde orakeltest van koning Croesus, over goden, priesters en charlatans. Maar de lezer wordt niet alleen met historische feiten geconfronteerd, hij wordt tevens ooggetuige van het archeologisch onderzoek. Er opent zich voor hem een onbekende wereld die tot voorheen slechts het domein van een kleine kring geleerden was.Zoekwoorden: boek, toekomst, voorspellen, waarzeggen, orakel, grieken, oude, geschiedenis, oudheid, orakels, kopen, bestellen, tweedehands, winkel, webshop

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

De Orakels

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 1
  • €11,00


Gerelateerde producten

The Witches Sabbath

The Witches Sabbath

An exploration of history, folklore & modern practice. Discover the hidden depths of the sabbath. Ta..

€20,00

Engelentherapie Orakelkaarten

Engelentherapie Orakelkaarten

De Engelentherapie Orakelkaarten zijn geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden. Het werken..

€72,50

Beeldje Ouroboros

Beeldje Ouroboros

Super schattig beeldje van een baby ouroboros. Uit de serie 'Cult Cuties'...

€16,00

Angelarium

Angelarium

Oracle of Emanations. There is a place where all things exist, and we will go there. Angelarium is a..

€18,50

Tags: Orakel, mythologie, grieken, geschiedenis, Philipp Vandenberg