Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Een geïllustreerde geschiedenis.

Auteur: Dr. Karl Shuker (voorwoord door Dr. Desmond Morris)

Oorspronkelijke titel: Dragons. A Natural History

Jaar: 2006

Druk: niet genoemd

ISBN: 9789057647048 / 9057647044

Taal: Nederlands

120 pagina's 

Uitgeverij: Librero

Hardcover, tweedehands, in redelijke staat.


Achterflaptekst:

Draken boeien ons al duizenden jaren meer dan welk ander dier dan ook. Maar tot nu toe bestond er geen overzichtswerk waarin ze in al hun glorieuze verscheidenheid werden beschreven. Draken: een geïllustreerde geschiedenis is dat overzichtswerk. Het is een uniek boek dat deze interessante schepsels tot leven wekt met veel afbeeldingen en levendige commentaren. Dit geweldige compendium neemt u mee op een reis die begint bij de oudste slangdraken en doorgaat tot onze eigen tijd. Ondertussen deelt dr. Karl Shuker, een van ‘s werelds leidende experts in de drakologie, zijn schat aan kennis omtrent:

  • Verblijfplaatsen van de draken: Deze schitterende beesten komen we op verbluffend veel plaatsen tegen. In elk ecosysteem van onze planeet hebben draken en hun verwanten hun plekje gevonden — van de Griekse bergen tot de bossen van Noord-Europa en van de vulkaanvlakten van Meso-Amerika tot de riviervalleien van China. Daardoor zijn ze diep verankerd in de menselijke cultuur.
  • Drakensoorten: Het boek beschrijft vijf hoofdtypen draken, die uit het water of het vuur van de geschiedenis opdoemen — de angstaanjagende serpenten, wyverns en klassieke draken van het Westen, de vliegende draken, waaronder goedaardige Chinese draken, amfipteren en vliegende soorten uit de Nieuwe Wereld, de neo-draken, zoals de basilisk en de salamander; evenals vele andere soorten en ondersoorten, waaronder orms, guivres, lindorms en nog veel meer.
  • Drakentradities: Mythische draken, van de geschubde en gevleugelde tegenstander van Sint Joris tot de Fafnir van Wagner en Quetzalcoatl, vormen een krachtig element van de legenden van de mens. Ze worden allemaal beschreven en getoond in Draken: een geïllustreerde geschiedenis.
Meer dan honderd spectaculaire illustraties tonen meer dan dertig draken, elk vergezeld van een interessant verslag over hun oorsprong, leefomgeving, gedrag en ontmoetingen met mensen. Draken: een geïllustreerde geschiedenis is een prachtig tableau vol met de nieuwste drakologische onderzoeksresultaten dat betovert en bekoort en u boeiende inzichten biedt in de wereld van deze majestueuze en soms grappige schepsels. 

Dr. Karl Shuker, drakoloog, is afgestudeerd in de zoölogie en liefhebber van bizarre beesten. Hij heeft veel van zijn professionele leven gewijd aan het onderzoek naar en de beschrijving van de vele wezens uit de mythologie en het opsporen van documenten over onontdekte dieren die, naar men aanneemt, uitgestorven zijn of alleen zeer plaatselijk bekend zijn. 

Dr. Desmond Norris is een internationaal gerespecteerd zoöloog, schrijver en televisiemaker. Hij promoveerde op dierengedrag aan de universiteit van Oxford en gaf leiding aan de afdeling film van de Zoological Society of London, waar hij later curator van zoogdieren werd. Tot zijn bekendste boeken behoren De naakte aap en Desmond Morris’ Kattenboek. Zijn meest recente boek, The Human Animal, was ook een succesvolle tv-serie van de BBC. Desmond Morris’ passie voor draken combineert zijn interesse voor de dierenwereld met zijn enthousiasme voor kunst. Hij woont in Oxfordshire, Engeland.Zoekwoorden: mythen, oudheid, mythologie, boek, kopen, bestellen, dieren, bestiarium, tweedehands, winkel, webshop, draak, draken, dragon, dragons

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Draken

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 2
  • €30,00


Gerelateerde producten

Das Kleine Heldenbuch

Das Kleine Heldenbuch

Dit is het 3e deel van het 4-delige Deutsches Heldenbuch (bestaande uit Gudrun, Das Nibelungenlied, ..

€35,00

Hanger Lost Dragon

Hanger Lost Dragon

Tinnen draken hanger. Amulet voor creatieve kracht. De Mythische Lost Dragon (verloren draak) symbol..

€15,00

Modern Witchcraft with the Greek Gods

Modern Witchcraft with the Greek Gods

History, insights & magickal practice. The ancient Greek gods surround us even now in our modern wor..

€24,50

Nevelen van Avalon

Nevelen van Avalon

Marion Bradley's beroemde Nevelen van Avalon is de superieure hervertelling van de beroemde legende ..

€15,00

Tags: Mythologie, draken, fantasy Karl Shuker