Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Auteur: Clive Ponting

Originele titel: A Green History of the World

Jaar: 1992

Druk: niet genoemd

ISBN: 9050931588 / 9789050931588

Taal: Nederlands

470 pagina's

Uitgeverij: Amber

Paperback, tweedehands, in redelijke staat.


Achterflaptekst:

De gemiddelde Amerikaan consumeert even veel als vijfentwintig volwassen mensen in India, één van de meest welvarende landen in de Derde Wereld. De Verenigde Staten omvat slechts 5% van de totale wereldbevolking, maar verbruikt 40% van de mineralen die wereldwijd beschikbaar zijn en 30% van alle energiebronnen. Aan de andere kant leeft een kwart van de Newyorkse bevolking onder de armoedegrens en slapen iedere nacht 90.000 mensen in deze wereldstad op straat. 

Simpele statistieken met schokkende cijfers die de laatste decennia steeds vaker door allerhande media gebruikt worden om aan te tonen dat we in hoog tempo de ecologische ondergang tegemoet gaan. Eeuwenlang heeft de mens gebruik gemaakt van menselijke en dierlijke energie, daarna in toenemende mate van fossiele energie, maar de koek begint op te raken. En we zijn blijkbaar op een punt in de geschiedenis aangekomen, waarop omkeren geen zin meer heeft. 

In Een groene geschiedenis van de wereld wordt de noodzakelijke historische dimensie toegevoegd aan de discussies. Veel wordt tegenwoordig beweerd en geprofeteerd over de naderbij komende 21ste eeuw en de schier onoverzienbare milieurampen die ons en toekomstige generaties boven het hoofd hangen. Slechts zelden wordt omgekeken en de les uit het verleden getrokken. 

Clive Ponting geeft in De groene geschiedenis van de wereld een buitengewoon gedetailleerde beschrijving van hoe vroegere beschavingen ecologische rampen hebben veroorzaakt en hoe zij daar, soms met succes, een antwoord op probeerden te vinden. Zijn verhaal is een fascinerende interpretatie van de wereldgeschiedenis vanuit een uniek ‘groen’ perspectief.Zoekwoorden: boek, geschiedenis, milieu, tweedehands, aarde, kopen, bestellen, winkel, webshop

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Een Groene Geschiedenis van de Wereld

  • Eenheid: stuk
  • Model: Paperback
  • Beschikbaarheid: 1
  • €10,00


Gerelateerde producten

Dictionary of Ancient Magic Words and Spells

Dictionary of Ancient Magic Words and Spells

From Abraxas to Zoar. From Abracadabra to the now famous spells of the Harry Potter series, magic wo..

€33,50

De Kelten

De Kelten

Een boeiend geschreven geschiedenis van de Kelten van hun vroegste verschijningsvormen tot hun nog i..

€10,00

Goden & Rituelen

Goden & Rituelen

Isis & Osiris in de Egyptische en Hellenistische tijd. Je kunt geen boekje schrijven over Isis zonde..

€67,95

De Gelukspunten in de Astrologie

De Gelukspunten in de Astrologie

Al Biruni's Arabische punten. Gelukspunten zijn een uitstekend hulpmiddel bij het interpreteren van ..

€9,50

Tags: Boek, Filosofie, Geschiedenis