Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Groot Kruiden Gezondheids Boek

Ziekten voorkomen en genezen door geneeskrachtige kruiden en moderne natuurgeneeskunde.

Auteurs: Dr. Heinrich Neuthaler, mmv Dr. Lorenza Pichler-Mandorf & Dr. Heinrich Wallnöfer 

Jaar: 1980

Druk: niet vermeld.

ISBN: 902526946X / 9789025269463

Taal: Nederlands

336 pagina's

Uitgeverij: Helmond

Hardcover met stofomslag, tweedehands, in redelijke staat, stofomslag wat beschadigd, wat vlekken op pagina's.


Achterflaptekst:

Hoe meer wij weten van het ontstaan van kanker, managerziekte en vele andere met de tijdsomstandigheden samenhangende aandoeningen, des te duidelijker wordt het dat onze manier van leven ongezond is, dat techniek en chemie ons weliswaar een prettig leventje verschaffen, en de arts helpen om grootse resultaten te boeken, maar dat ze aan de andere kant ook haar tol eisen. Kanker en hartziekten staan helemaal vooraan op de lijst van doodsoorzaken en ook die artsen die zich het strengste houden aan de algemeen geaccepteerde medische behandelingswijzen, ontkennen niet meer dat alleen een gezondere manier van leven deze twee voornaamste kwalen van onze tijd kan beteugelen. Men keert weer terug tot de raadgevingen van een Hippocrates, een Paracelsus, en veracht niet langer oude volkswijsheid. Onderzoekers met naam op het gebied van de kanker verlangen een geringer gebruik van medicijnen en zien het graag als een kalmerende kruidenthee in de plaats komt van een hoofdpijnpoeder. 

Geneeskrachtige kruiden en stoffen met een bepaalde uitwerking, vasten en dieetbehandeling krijgen steeds meer betekenis, ook al zit er veel meer aan de behandeling vast, dit in tegenstelling tot vroeger tijden. In dit boek wordt objectief uiteengezet hoe men ze met de meeste kans van slagen gebruiken kan. Het ’Groot kruiden gezondheids boek’ waarschuwt echter ook voor de gevaren die de leek bedreigen door zelf-behandeling, ondeskundig gebruik van geneeskrachtige kruiden e.d. Natuurgeneeskunde en kruidenbehandeling zijn beslist geen ongevaarlijke methoden! Koud water, gebruikt voor geneeskundige doeleinden, grijpt diep in in de levensprocessen. Waarom zou het dan ondoelmatig gebruikt ook niet gevaarlijk kunnen worden?

Meer dan 300 geneeskrachtige kruiden worden in het rijkelijk van afbeeldingen voorziene kruidendeel, op voor ieder begrijpelijke wijze, beschreven. Natuurgetrouwe afbeeldingen 16 in kleur en 16 in zwart-wit maken het zoeken van kruiden gemakkelijker en geven belangrijke aanwijzingen voor de behandeling. Vragen uit het dagelijkse leven, het probleem van de liefdesdrankjes, de voeding op hogere leeftijd, natuurgeneeswijzen, ademtherapie, goede schoonheidsen lichaamsverzorging en vele andere zaken worden diepgaand behandeld. Het boek geeft echter ook gemakkelijk te begrijpen aanwijzingen voor een juiste voeding, samengesteld door de ver over de grenzen van zijn geboorteland bekende prof. dr. Wilhelm Halden.

Het Groot kruiden gezondheids boek wil de lezer de middelen geven om de ziekten tijdig te voorkomen. Het wil echter de leek ook leren, die symptomen te onderkennen die hem zouden moeten nopen, zo snel mogelijk een arts te raadplegen.Zoekwoorden: kruiden, planten, geneeskrachtige planten, geneeskrachtige kruiden, boek, kopen, bestellen, winkel, webshop, tweedehands

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Groot Kruiden Gezondheids Boek

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 1
  • €9,50


Gerelateerde producten

Korstmos Postkaart

Korstmos Postkaart

Leuke geïllustreerde postkaart met daarop korstmos. Illustraties door Tanja Hilgers. Een kostmos is ..

€1,65

Wilde Pannenkoek Postkaart

Wilde Pannenkoek Postkaart

Leuke geïllustreerde postkaart met recept voor wilde pannenkoek. Illustraties door Tanja Hilgers. Op..

€1,65

De Wijsheid van Bomen en Kruiden

De Wijsheid van Bomen en Kruiden

Leer meer over de connectie tussen maretak en nachtmerrie, over het wonderlijke alruinmannetje en de..

€15,42

De Taal der Kruiden

De Taal der Kruiden

De mens verschanst zich in steden en bedekt de goede aarde met ondoordringbaar asfalt. De natuur, vo..

€20,00

Tags: Kruiden, Heinrich Neuthaler