Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege onze vakantie zullen de bestellingen pas op 12 September worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Hanger Pentagram en Fleur de Lis

Grote zilverkleurige pentagram hanger met fleur de lis decoratie. Kies zelf aan wat voor een ketting de hanger geleverd wordt.

Het pentagram is een van de oudste symbolen ter wereld: het werd reeds meer dan 4000 jaar voor Christus gebruikt. De naam stamt van het Griekse pentagrammon, dat vijf lijnen betekent. Het pentagram staat symbool voor de elementen en spiritualiteit. De opwaartse punt van de ster is representatief voor de geest. De andere vier punten vertegenwoordigen allen één van de elementen: aarde, lucht, vuur en water. De geest en alle elementen dragen bij aan het leven en maken deel uit van ons allemaal.

De betekenis van het pentagram kan ook de zoektocht naar Goddelijke Kennis vertegenwoordigen. Het is een oud concept dat blijkt uit de vroegste geschreven rituele teksten in Babylonië en uit Keltische en Indiaanse tradities. 

Eén van de symbolieken van het dragen van een pentagram als sieraad kan daarom de verbondenheid met de elementen en het respecteren van de aarde uitbeelden. Ook kan het als beschermend symbool gedragen worden of om aan te geven betrokken te zijn in de wereld van magie en goddelijke wijsheid. De belangrijkste symboliek van het pentagram komt voort uit het feit dat deze 5 punten heeft. Veel eeuwenoude culturen hadden een vijfvoudig symbool, dat zeer belangrijk was voor hun religieuze en spirituele leven. 

Een cirkel rond een pentagram bevat de elementen van leven en biedt bescherming. De cirkel symboliseert eeuwigheid en oneindigheid. Het symboliseert de cyclus van het leven en de natuur. De cirkel raakt alle 5 punten van de ster. Het geeft aan dat de geest, aarde, lucht, water en vuur allen in verbinding staan met elkaar. De cirkel symboliseert dus de eenheid en continue verbondenheid.

Vandaag de dag worden de meest voorkomende religieuze en magische vormen van het gebruik van het pentagram in verband gebracht met de Wicca en het Paganisme. In de meeste Wicca en Paganistische tradities is de symbolische betekenis het licht. De betekenis is vaak afgeleid van “de vier elementen geregeerd door de Geest”. In veel van deze tradities, is het pentagram ook symbool voor de eenheid van de mensheid met de aarde.

Een pentagram hanger wordt gedragen als een teken van deze religie of als een amulet of talisman. De cirkel rond de ster staat in deze context voor de God-Godin en symboliseert totale intelligentie, universele wijsheid en bescherming.

De fleur de Lis is een zeer oud symbool, dat in vele tijden en op vele plaatsen voorkwam. Het kwam voor op Mesopotamische cilinders, Oude Egyptische bas-reliëfs, Mycenisch aardewerk, Sassanisch textiel, Gallische munten, Mamalukse munten, Indonesische kleding, Japanse emblemen, Dogon totems en in de heraldiek. Tegenwoordig is het o.a. het symbool van Florence, Louisiana en New Orleans. De meeste schrijvers zijn het erover eens dat het grafisch gezien weinig met een lelie te maken heeft, maar zijn het oneens over of het gebaseerd is op de iris, de brem, de lotus, de gaspeldoorn, of dat het een drietand, pijlpunt, dubbele bijl, of zelfs een duif voorstelt. In essentie is duidelijk dat het een zeer gestileerd figuur is, waarschijnlijk een bloem, en dat het door bijna elke beschaving in zowel de oude als de nieuwe wereld wel gebruikt is.

De lelie is in de leer der emblemata een symbool van de maagd Maria, van zuiverheid en maagdelijkheid. In sommige context staat ze ook voor de dood.Zoekwoorden: ketting, charm, wicca, pagan, pentakel, heks, heksen, ster,  fleur-de-lis, fleur-de-lys, fleur de lys, franse lelie, scouting, bloem, flower, bloemen, kopen, bestellen, winkel, webshop

Eigenschappen
Materiaal Zinklegering
Formaat Diameter 4 cm, dikte 2 mm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Hanger Pentagram en Fleur de Lis

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hanger
  • Beschikbaarheid: 11
  • €10,00


Beschikbare opties:


Gerelateerde producten

Hanger Venus van Willendorf Zilverkleurig

Hanger Venus van Willendorf Zilverkleurig

Zilverkleurige Venus van Willendorf hanger aan rundlederen koord. De moedergodin verwijst naar een ..

€5,00

Zakhorloge Valknut

Zakhorloge Valknut

Coole valknut zakhologe aan een bronskleurige ketting. Op batterij. De Valknut (een samenvoeging va..

€12,50

Oorbellen Pentagram Bronskleurig Klein

Oorbellen Pentagram Bronskleurig Klein

Mooie kleine pentagram oorbellen in bronskleur. Het pentagram is een van de oudste symbolen ter wer..

€4,00

Hanger Celtic Pentagram

Hanger Celtic Pentagram

Tinnen pentagram hanger. Amulet voor het behalen van doelen. Dit Keltische pentagram is een van de o..

€17,50

Tags: Hanger, Ketting, Pentagram