Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Hanger Pentagram met Runen

Leuke pentagram hanger met het runen alfabet rondom. Kies zelf aan wat voor een ketting de hanger geleverd wordt.

Het pentagram is een van de oudste symbolen ter wereld: het werd reeds meer dan 4000 jaar voor Christus gebruikt. De naam stamt van het Griekse pentagrammon, dat vijf lijnen betekent. Het pentagram staat symbool voor de elementen en spiritualiteit. De opwaartse punt van de ster is representatief voor de geest. De andere vier punten vertegenwoordigen allen één van de elementen: aarde, lucht, vuur en water. De geest en alle elementen dragen bij aan het leven en maken deel uit van ons allemaal.

De betekenis van het pentagram kan ook de zoektocht naar Goddelijke Kennis vertegenwoordigen. Het is een oud concept dat blijkt uit de vroegste geschreven rituele teksten in Babylonië en uit Keltische en Indiaanse tradities. 

Eén van de symbolieken van het dragen van een pentagram als sieraad kan daarom de verbondenheid met de elementen en het respecteren van de aarde uitbeelden. Ook kan het als beschermend symbool gedragen worden of om aan te geven betrokken te zijn in de wereld van magie en goddelijke wijsheid. De belangrijkste symboliek van het pentagram komt voort uit het feit dat deze 5 punten heeft. Veel eeuwenoude culturen hadden een vijfvoudig symbool, dat zeer belangrijk was voor hun religieuze en spirituele leven. 

Een cirkel rond een pentagram bevat de elementen van leven en biedt bescherming. De cirkel symboliseert eeuwigheid en oneindigheid. Het symboliseert de cyclus van het leven en de natuur. De cirkel raakt alle 5 punten van de ster. Het geeft aan dat de geest, aarde, lucht, water en vuur allen in verbinding staan met elkaar. De cirkel symboliseert dus de eenheid en continue verbondenheid.

Vandaag de dag worden de meest voorkomende religieuze en magische vormen van het gebruik van het pentagram in verband gebracht met de Wicca en het Paganisme. In de meeste Wicca en Paganistische tradities is de symbolische betekenis het licht. De betekenis is vaak afgeleid van “de vier elementen geregeerd door de Geest”. In veel van deze tradities, is het pentagram ook symbool voor de eenheid van de mensheid met de aarde.

Een pentagram hanger wordt gedragen als een teken van deze religie of als een amulet of talisman. De cirkel rond de ster staat in deze context voor de God-Godin en symboliseert totale intelligentie, universele wijsheid en bescherming.Zoekwoorden: ketting, charm, wicca, pagan, pentakel, heks, heksen, ster, runen, runes, kopen, bestellen, winkel, webshop, steampunk

Eigenschappen
Materiaal Zinklegering
Formaat Diameter 2,5 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Hanger Pentagram met Runen

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hanger
  • Beschikbaarheid: 15
  • €7,50


Beschikbare opties:


Gerelateerde producten

Leren Book Of Shadows Pentagram Rood

Leren Book Of Shadows Pentagram Rood

Mooi rood blanco boek met leren kaft met een pentagram erop. 12,5 x 18 cm, ±120 pagina's, met metale..

€39,00

Waxinehouder Pentagram Hout

Waxinehouder Pentagram Hout

Rustieke houten waxinehouder met een pentagram, met plek voor 3 waxinelichtjes. Het pentagram is een..

€7,50

Hanger Pentagram Zilver (meer maten beschikbaar)

Hanger Pentagram Zilver (meer maten beschikbaar)

Zilveren pentagram hanger, in meerdere maten verkrijgbaar. Het pentagram is een van de oudste symbol..

€10,00

Runentekens

Runentekens

De geschiedenis van de runen is mysterieus. Volgens de Oudnoorse mythologie offerde Odin, de hoogste..

€18,50

Tags: Pentagram, runen