Samengesteld door: John Matthews

Vertaald door: Wilma Paalman

Jaar: 2009

Druk: niet vermeld.

ISBN: 9789057644313 / 9057644312

Taal: Nederlands

246 pagina's

Uitgeverij: Libero

Hardcover met stofomslag, tweedehands, in redelijke staat, rug wat verkleurd.


Achterflaptekst:

De Kelten houden van woorden. Vroeger noemden zij hun barden ‘liederenbouwers’ of ‘kundige lieden’. De Keltische traditie begon met de ingewikkelde magische gedichten van Taliesin in de 6e eeuw v.Chr. Daarna werd ze voortgezet in de rijkgeschakeerde middeleeuwse werken van Dafydd ab Gwilym en Rhys Goch, en de strenge 19e-eeuwse lyriek van Gerard Manley Hopkins. Maar ook 20e-eeuwse dichters als R.J. Stewart, Robin Williamson en Catherine Fisher voelen zich nog verbonden met deze oude cultuur, Zoals blijkt uit hun verzen.

Voor deze bundel maakte John Matthews een selectie uit hun mooiste werken. Hij koos verzen uit alle perioden en streken van de Keltische wereld (Bretagne, Cornwall, Schotland, Wales en Ierland). Sommige van deze verzen waren nog niet eerder in een verzamelbundel verschenen. Bij zijn keuze liet Matthews zich leiden door de belangrijkste elementen van de Keltische cultuur: liefde voor de natuur, moed en de talrijke magische en spirituele mythen en legenden.

John Matthews wijdt zich sinds 1980 volledig aan zijn onderzoekswerk en het schrijven van boeken. Inmiddels heeft hij al meer dan tachtig boeken op zijn naam staan. Naast werken over de Arthurlegenden, de geschiedenis van Groot-Brittannië en het onderzoek naar de Heilige Graal, schrijft hij ook korte verhalen, kinderboeken en gedichten. De afgelopen veertig jaar heeft hij zich vooral beziggehouden met de tradities en mythen rond de figuur van koning Arthur. Zijn bekendste werken zijn Pirates, dat in 2006 ruim twintig weken boven aan de bestsellerlijst van de New York Times prijkte; The Encyclopaedia of Celtic Wisdom en The Winter Solstice, dat werd bekroond met de Benjamin Franklin Award. Hij diende Jerry Bruckheimer van advies bij diens film King Arthur en werkte mee aan documentaires over Arthur en de Heilige Graal voor History Channel en Discovery Channel.Zoekwoorden: kelten, keltisch, celtic, poezie, poetry, verhalen, kopen, bestellen, boek, winkel, webshop, tweedehands

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Keltische Verzen

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 2
  • €7,50


Gerelateerde producten

De Meesters van het Verre Oosten deel  2

De Meesters van het Verre Oosten deel 2

Hun leven en leer. Dit is het tweede deel van Baird Spaldings meesterwerk over de Meesters van het V..

€10,00

Qabalah of 50 Gates

Qabalah of 50 Gates

With a definitive new introduction by the author, 'Qabalah of 50 Gates' delves into the lore of the ..

€20,00

Pygmeeën Sprookjes

Pygmeeën Sprookjes

Voor de Pygmeeën - dat kleine, tot de verbeelding sprekende negervolk uit Centraal-Afrika - is het t..

€5,50

Nieuwe Joodse Sprookjes

Nieuwe Joodse Sprookjes

In de vele duizenden jaren van zijn bestaan, heeft het Joodse volk ontelbare aantallen sprookjes voo..

€4,00

Tags: Boek, Cultuur