Welkom bij The Gift Of Magic!

Wij zijn er een weekje tussenuit. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 19 september worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Hanger Zonnewiel

Mooie zilverkleurige hanger in de vorm van een gedecoreerd zonnewiel, aan een zwart koord.

Een zonnewiel (ook wel zonnekruis, wielkruis, zonnerad of joelrad) is een symbool dat bestaat uit een gelijkzijdig kruis in een cirkel. Het wordt beschouwd als een zonnesymbool. Het zonnekruis is een van de oudste en meest verspreide grafische figuren, en staat bekend als een magisch-religieus symbool en decoratief element in alle grote culturen over de hele wereld. Het ontwerp wordt vaak gevonden in de symboliek van de prehistorische culturen, met name tijdens het Neolithicum en tot de Bronstijd periode van de Europese prehistorie. De figuur verschijnt op vele verschillende plaatsen.

Deze figuur is geïnterpreteerd als een symbool van een unie van twee tegenstellingen, die overeenkomen met yin en yang in het Verre Oosten. Er is ook beweerd dat het zonnekruis mogelijk de zon vertegenwoordigde in combinatie met een idee van een zogenaamde levensboom. De combinatie van een cirkel en een recht kruis (Grieks kruis) is vrij eenvoudig te construeren. Deze samengestelde figuur kan daarom verschillende betekenissen, symboliek en functies hebben gehad in verschillende culturen en tijdperken. Een dergelijke variatie in symboliek is een typisch kenmerk van veel oude en wijdverbreide grafische karakters. 

In het Oude Griekenland was het zonnekruis een symbool van de aarde en werd het als zodanig overgenomen door middeleeuwse astrologen. In middeleeuwse alchemie symboliseerde hij ook koperverbindingen. Tijdens de ijzertijd en de oudheid verschijnt het wiel als een zonnemotief in de Keltische mythologie en wordt aangenomen dat het toebehoort aan Taranis. Ook onder de Inheemse Amerikanen in de VS is het zonnekruis bekend en wordt ook wel medicijnwiel genoemd. Bij de Sami wordt de zonnegodin Beaivi uitgebeeld als een kruis. In het oude China werd dit symbool geassocieerd met donder, kracht, energie en respect. In de middeleeuwen werd het symbool gebruikt als wijdingskruis (Apostelkruis) op kerkgebouwen en kan worden geïnterpreteerd als het weghouden van demonen of kwade krachten. Zoekwoorden: ketting, hanger, keltisch, kopen, bestellen, winkel, webshop, sun cross, solar cross, wheel cross, sun wheel, earth

Eigenschappen
Materiaal Zinklegering
Formaat diameter 32 mm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Hanger Zonnewiel

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hanger
  • Beschikbaarheid: 2
  • €10,00


Gerelateerde producten

Leren Armband Keltische Klaver Licht

Leren Armband Keltische Klaver Licht

Mooie brede lederen armband met Keltische knoop-design met klaver, met verstelbare drukknoopsluiting..

€10,00

Koperen Armband Keltisch

Koperen Armband Keltisch

Mooie koperen armband met Keltische knoop-design...

€10,00

Koperen Armband Keltisch

Koperen Armband Keltisch

Mooie koperen armband met Keltische knoop-design...

€10,00

Hanger Wayland's Knot

Hanger Wayland's Knot

Tinnen Keltische knoop hanger. Amulet voor vakmanschap en vaardigheid. De Smid-God vervaardigt magis..

€14,50

Tags: Ketting