Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Grote zilverkleurige hanger met aan de ene zijde de pentagram zoals opgetekend door occultist Éliphas Lévi, en aan de andere zijde het alziend oog.

Éliphas Lévi's verbeelding van het pentagram zit bomvol met allerlei kabbalistische symbolen. Langs de rand staat TETRAGRAMMATON wat staat voor de vier Hebreeuwse letters die de naam van god vormen: YHWH. Verder zie je magische werktuigen/tarot symbolen: staf, zwaard, kelk en schijf. Bovenaan staan de getallen 1 2 en 1 2 3. Dit is een uitsplitsing van het getal 5 en geeft de bouwstenen voor alle ingewikkelde cijfer- en patroonreeksen, bijvoorbeeld ritmen. Ook kunnen deze cijfers verwijzen naar Chokmah en Binah (wijsheid en begrip).

In het pentagram staan de Hebreeuwse woorden: Adam, Eva, ontzag en vergeving, en ook de symbolen van de planeten mars, venus, jupiter, saturnus, zon en maan. Het paar ogen geeft aan dat de pentagram in relatie staat tot het menselijk lichaam. Ook zie je, enigszins verstopt, de symbolen alpha en omega. Ook zie je de slangen van de Caduceus, verstrengeld als DNA. In het midden staan de symbolen van mercurius en venus met een gecombineerde +.

Het alziend oog is een symbool dat bestaat uit een oog, meestal geplaatst in een driehoek, omgeven door stralen. Oorspronkelijk komt het symbool uit Egypte als Oog van Horus, maar dan zonder driehoek. De toegevoegde driehoek is voor het eerst te vinden in de late renaissance en verwijst naar de heilige drie-eenheid. Zoekwoorden: ketting, charm, wicca, pagan, pentakel, heks, heksen, ster, levi's pentagram, eye of providence, all-seeing eye, tetragrammaton, kopen, bestellen, winkel, webshop

Eigenschappen
Materiaal Zinklegering
Formaat Diameter 3,5 cm, dikte 1 mm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Hanger Éliphas Lévi Pentagram en Alziend Oog

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hanger
  • Beschikbaarheid: 6
  • €6,50


Beschikbare opties:


Gerelateerde producten

Patch Pentagram Groen

Patch Pentagram Groen

Geborduurde patch met een afbeelding van een pentagram. Strijk deze patch op bijvoorbeeld tassen o..

€5,00

Grote Gietijzeren Ketel Pentagram

Grote Gietijzeren Ketel Pentagram

Een grote gietijzeren ketel met pentagram afbeelding, deksel en hengsel. Een ketel (ook wel cauldro..

€67,50

Kelk Pentagram

Kelk Pentagram

Mooie RVS kelk met een gezeefdrukte afbeelding van een Pentagram. Het pentagram is een van de oudst..

€20,00

Patch Oog van Horus

Patch Oog van Horus

Geborduurde patch met een afbeelding van het oog van Horus. Naai deze patch op bijvoorbeeld tassen..

€6,50

Tags: Pentagram, eliphas levi, alziend oog