Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Auteur: Prof. Dr. W.H.C. Tenhaeff

Jaar: 1979

Druk: 2e

ISBN: 9061312329 / 9789061312321

Taal: Nederlands

224 pagina's

Uitgeverij: Bijleveld

Hardcover met stofomslag, tweedehands, in redelijke staat, stofomslag iets beschadigd.


Binnenflaptekst:

Ofschoon Ontmoetingen met paragnosten een opzichzelfstaand geheel vormt, kan men dit boek nochtans zien als een aanvulling op mijn Inleiding tot de parapsychologie. Hoewel in dat werk reeds tot uiting kwam hoezeer een dieptepsychologische benadering van paranormaal-begaafden door mij wordt voorgestaan, bleef ik de behoefte voelen mijn inzichten en ervaringen dienaangaande in een aparte uitgave onder te brengen. Dit is nu geschied met de publicatie van ‘Ontmoetingen’, waarin de persoon van de paragnost centraal staat, en waarin — voor de eerste maal — uitvoerig wordt nagegaan in welke mate de door de paragnost weergegeven indrukken en beelden samenhangen met zijn specifieke karakterstructuur en zijn individuele levensgeschiedenis. 

In de loop der tientallen jaren waarin ik mij aan het parapsychologisch onderzoek heb gewijd, werd er door mij steeds weer op gewezen dat aan de als paranormaal aangemerkte verschijnselen geen 'bovennatuurlijke krachten’ doch vermogens van algemeen-menselijke aard ten grondslag liggen. Van nature zijn wij allen paranormaal begaafd. — Het vijftal proefpersonen waaraan in dit boek aandacht wordt geschonken, bestaat dan ook uit gewone mensen, bij wie echter de paranormale begaafdheid zich in ongewone mate voordoet. 

Hoewel ook uit de gevallen die in de volgende hoofdstukken ter sprake komen zal blijken dat paragnosten soms gegevens kunnen verstrekken die van praktische (politiële, medische) waarde zijn, moet mijns inziens het ‘nut’ van het parapsychologisch onderzoek niet in de eerste plaats bij dergelijke ‘concrete!’ resultaten gezocht worden. Het belang van de parapsychologie ligt daarentegen op een geheel ander niveau. 

Moge dit boek waarin wij ons bezighouden met het ‘menselijke’ van de paragnost een bijdrage leveren tot de opbouw van een antropologische parapsychologie die in zinvolle samenhang met de andere menswetenschappen kan leiden tot verruiming en verdieping van ons wereldbeeld.»Zoekwoorden: medium, mediumschap, paragnosten, helderzienden, mediums, paragnost, tenhaeff, kopen, bestellen, winkel, webshop, tweedehands, boek

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Ontmoetingen met Paragnosten

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 2
  • €5,00


Gerelateerde producten

Ontdek de Kracht van uw Zesde Zintuig

Ontdek de Kracht van uw Zesde Zintuig

Ontwikkel uw verborgen zintuig en leer gebruikmaken van ingevingen, intuïtie, voorgevoelens en toeko..

€6,50

Bent U Paranormaal Begaafd?

Bent U Paranormaal Begaafd?

Tientallen technieken om uw aangeboren krachten te activeren. Weet u soms al voordat u opneemt wie u..

€7,50

Buitenzintuigelijk

Buitenzintuigelijk

PSI in het dagelijks leven. 'Ik dacht juist aan jou...' Iedereen gebruikt deze uitdrukking wel eens ..

€5,00

Helende Krachten

Helende Krachten

Ieder mens bezit de gave om te kunnen genezen. Helende krachten bevat een stap-voor-stapcursus om je..

€55,00

Tags: Paranormaal, paragnosten, medium, W.H.C. Tenhaeff