Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Nomadenvolken vertellen. 

Auteurs: Anthony Swift & Ann Perry

Oorspronkelijke titel: Vanishing Footprints: Nomadic people speak

Jaar: 2001

Druk: niet vermeld.

ISBN: 9060975898 / 9789060975893

Taal: Nederlands

144 pagina's

Uitgeverij: Schuyt & Co, N(O)VIB

Paperback, tweedehands, in redelijke staat.


Achterflaptekst:

Over twintig jaar zullen de meeste nomadenvolkeren verdwenen zijn. Hun rijke wereld en hun leefwijzen maken plaats voor westerse overheden, bedrijven en goudzoekers. 

Voetstappen in de wind toont in woord en beeld de leefwijzen en de wijsheid van deze nomadische culturen, van de herders, jagers en verzamelaars in Afrika, Arabië en Mongolië. Het laat zien hoe de volken al eeuwenlang in de regenwouden van de Amazone, Congo en Borneo leven, en hoe de nomaden een rondtrekkend leven leiden in gebieden binnen de poolcirkel. 

In hun eigen woorden vertellen deze volken over hun dagelijkse leven — jagen, het opzetten van kampen, het vertellen van verhalen en hun geloof. Citaten, liedjes en poëzie begeleiden de foto's en maken het beeld compleet. De meer dan 120 schitterende kleurenfoto's geven inzicht in het boeiende leven van deze bijzondere bevolkingsgroepen. 

"Dit is het leven van mijn voorvaderen. Dit is het bestaan dat we kennen. Mijn vader was een nomade, zijn vader was een nomade, ik ben een nomade, mijn kinderen zullen nomaden zijn. De dieren zijn mijn leven. Als de dieren sterven, sterven wij ook." - Inaka, Toeareg, Sahara.

Anthony Swift is een veelbereisd auteur en journalist die schrijft over de ervaringen van achtergestelde groeperingen. Hij was werkzaam als onderzoeksjournalist in Zuid-Afrika tijdens het apartheidsbewind en schreef diverse boeken over sociale onderwerpen. 

Ann Perry is geboren in Zuid-Afrika en volgde een opleiding tot sociaal antropoloog. Zij werkt als adviseur en doceert communicatie en studievaardigheden in het volwassenenonderwijs. Net zoals Anthony Swift woont en werkt zij in Oxford. Groot-Brittannië.Zoekwoorden: boek, webshop, winkel, tweedehands, mysterie, kopen, bestellen, cultuur, geschiedenis, nomaden, volken

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Voetstappen in de Wind

  • Eenheid: stuk
  • Model: Paperback
  • Beschikbaarheid: 2
  • €5,00


Gerelateerde producten

Hoeders van de Aarde

Hoeders van de Aarde

Ontmoetingen met de wijzen van Zimbabwe. 'Hoffelijkheid is de sleutel tot de harten van mensen. Hoff..

€7,50

Shaman Heart

Shaman Heart

Turning pain into passion and purpose. A profound, sacred journey amid a raging pandemic, snowstorms..

€20,00

Het Spel van Onze Dromen

Het Spel van Onze Dromen

Hoe met dromen persoonlijke problemen op te lossen, buitenzintuiglijk waar te nemen, en hogere bewus..

€20,00

Licht op de Aura

Licht op de Aura

Healing via het menselijk energieveld. Een werkboek. Ons fysieke lichaam bestaat binnen een groter ‘..

€25,00

Tags: Nomaden, Cultuur, wijsheid, Anthony Swift, Ann Perry