Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Leren Armband Levensboom

Stoere, brede, bruine leren armband met een metalen embleem met levensboom erop. Met verstelbare drukknoopsluiting.

Het concept van een levensboom wordt gebruikt in de biologie, filosofie en mythologie. Een levensboom, of 'Tree of Life', is een veelvoorkomend motief in vele wereldreligies, mythologieën en filosofieën.  Het symboliseert de samenhang van al het leven op onze planeet en is een metafoor voor afstamming in de evolutietheorie (het woord 'afstamming' is hier dan ook een afgeleide van). De term 'levensboom' wordt ook als synoniem gebruikt voor 'Heilige Boom'.

De boom der kennis, die de wereld aan de hemel en de onderwereld verbindt, en de levensboom, die alle vormen van schepping verbindt, zijn beide constituties van de Wereldboom of Kosmische Boom, en wordt in vele religies en filosofieën afgebeeld als dezelfde boom.

De levensboom komt onder andere voor in en/of speelt een rol in Afrikaanse mythen, Joodse tradities, het Boeddhisme (de Bodhi boom), het Hindoeïsme, Keltische mythologie, het christendom, alchemistische traditie, Noordse mythologie, Sjamanistische kosmologie, de Minoïsche cultuur van Kreta, de Indiaanse cultuur, Chinese mythologie, Egyptische mythologie, de Hebreeuwse Bijbel, het boek Genesis, de culturen van de Maya’s, Azteken, Izapan, Mixtec, Olmec en vele anderen.

De levensboom staat symbool voor wijsheid, bescherming, kracht, overvloed, schoonheid, en verlossing. Ook is de levensboom natuurlijk een symbool voor het leven zelf. Met zijn wortels in de aarde heeft hij contact met de onderwereld. Met zijn takken reikt hij naar de hemel. Hij is een bemiddelaar tussen goden en mensen. De drie belangrijkste systemen van de bomen: de wortels, de stam en de takken staan parallel aan de menselijke ontwikkeling van lichaam, psyche en geest. Het is een krachtig symbool van de groei. Verder symboliseert de levensboom het eeuwige leven en onsterfelijkheid.Zoekwoorden: armband, leer, leren, lederen, leder, manchet, cuff, levensboom, tree of life, boom, heks, heksen, wicca, pagan, kopen, bestellen, winkel, webshop


Eigenschappen
Materiaal Leer, metaal
Formaat 2,5 cm breed, lengte verstelbaar op ± 20,5 cm en 18,5 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Leren Armband Levensboom

  • Eenheid: stuk
  • Model: Armband
  • Beschikbaarheid: 2
  • €12,50


Gerelateerde producten

Koperen Armband Keltisch

Koperen Armband Keltisch

Mooie koperen armband met Keltische knoop-design...

€10,00

Klok Levensboom (meer kleuren)

Klok Levensboom (meer kleuren)

Mooie keramieken klok met een (levens)boom en de maanfasen erop. Loopt op 1 AA batterij...

€15,00

Levensboom Dromenvanger Hout

Levensboom Dromenvanger Hout

Mooie uitgelaserde houten altaartegel in de vorm van een levensboom. Het concept van een levensboom ..

€35,00

Vriendschapsarmbandje

Vriendschapsarmbandje

Leuk armbandje in verschillende kleuren. Sluit met knoop. Willekeurig geleverd...

€0,50

Tags: Armband, TOL