Welkom bij The Gift Of Magic!

Wij zijn er een weekje tussenuit. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 19 september worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Een gids voor levenshouding, gewaar-zijn, zelfgenezing en meditatie. 

Auteur: Tarthang Tulku

Jaar: 1986

Druk: 2e

ISBN: 9020233025 / 9789020233025

Taal: Nederlands

144 pagina's

Uitgeverij: Ankh-Hermes

Paperback, tweedehands, in nette staat.


Samenvatting:

In ons complexe en jachtige leven zijn we snel geneigd in gedachten en emoties te verdwalen. Wat werkelijk belangrijk voor ons is verdwijnt naar de achtergrond en de obstakels die we op ons pad ontmoeten brengen ons van koers af. Leven in Evenwicht legt uit dat de meeste van onze 'problemen' veroorzaakt worden door subtiele gedachtepatronen en gevoelens van isolement. In dit boek staan praktische aanwijzingen voor het transformeren van verwarring en spanning, waardoor de zintuigen weer tot leven komen en de energie gaat stromen. Het resultaat is dat we leren onze gedachten te doorzien tegen de achtergrond en de mogelijkheden van het dagelijkse leven. Zo ontwikkelen we een meditatief bewustzijn. De simpele oefeningen om de geest en het hart te onderzoeken brengen tevens positieve gevoelens en energiestromen op gang. Zo ontstaat een werkelijk evenwicht tussen lichaam en geest en met de wereld om ons heen. Het Tibetaans boeddhisme heeft de inzichten in de manier waarop we leven en de methodes om ons te ontwikkelen gedurende vele eeuwen vervolmaakt. Leven in evenwicht is een van de meest gelezen boeken over meditatie van deze tijd en is in vele talen vertaald.

Recensie:

Een boek over een niet-alledaags onderwerp (meditatie-zelfbezinning) maar wel geënt op alledaagse dingen, leesbaar als een roman. Hoewel geschreven door een Oosterling, een Tibetaanse lama van de Nyingma orde, is de tekst volledig aanvaardbaar voor een Westerse geest. De filosofie benadert het meest de Advait Vedanta. In een logische opbouw van onderwerpen (openstellen, ontspannen, mediteren, gewaarzijn, overdragen) wordt de lezer gevoerd naar nog onbewuste delen in zichzelf, wordt zich ervan bewust en geeft zo invulling aan het schijnbaar zinloze leven. Zeer verhelderend hoofdstuk met vragen van studenten. Het boek is voor iedere geïnteresseerde leesbaar. Zoekwoorden: boek,  kopen, bestellen, psychologie, meditatie, winkel, webshop

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Leven in Evenwicht

  • Eenheid: stuk
  • Merk: Ankh-Hermes
  • Model: Paperback
  • Beschikbaarheid: 1
  • €7,50


Gerelateerde producten

Reconnecting the Love Energy

Reconnecting the Love Energy

Don't bypass your heart. Sai Baba devotee Phyllis Krystal talks about our personal lives, partners, ..

€15,00

Tao van Poeh

Tao van Poeh

De wat van poeh? Tao van wie? Tao van poeh! Winnie-de-Poeh is het soort beer waar je wel van moet ho..

€8,50

Tibetaanse Tingsha

Tibetaanse Tingsha

Heilige klank voor spirituele groei. Iedereen die ooit de indringende, maar kalmerende klank van de ..

€7,00

Siddharta: De Glimlach van Boeddha

Siddharta: De Glimlach van Boeddha

Het leven van Boeddha, roman. In dit derde en laatste deel van het levensverhaal van prins Siddharta..

€4,00

Tags: Boek, Boeddhisme