Welkom bij The Gift Of Magic!

Wij zijn er een weekje tussenuit. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 19 september worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Vraagbaak voor het moderne gezin.

Auteur: Dr. E. Meyer-Camberg

Oorspronkelijke titel: Das praktische Lexicon der Naturheilkunde

Jaar: 1981

Druk: niet vermeld.

ISBN: 9060301641 / 9789060301647

Taal: Nederlands

324 pagina's

Uitgeverij: De Driehoek

Hardcover met stofomslag, tweedehands, in redelijke staat.


Achterflaptekst:

De ‘huisdokter’ van het moderne gezin.

Het is een goede zaak dat het begrip voor de natuurgeneeskunde in levenswijze en ziektebehandeling steeds meer veld wint.

Wie zich met de problemen van de natuurgeneeswijze wil gaan bezig houden, zal vaak met voor hem onbekende en ongewone opvattingen te maken krijgen.

Ten einde ieder in de gelegenheid te stellen in de gedachtewereld en in de praktijk van de natuurgeneeswijze thuis te raken is het Lexicon der Natuurgeneeskunde tot stand gekomen.

Een ieder kan zonder speciale voorstudie van de belangrijkste gezondheidsproblemen zelf bij de natuurgeneeswijze, haar behandelingsmethoden en de processen bij de genezing te rade gaan. 

Het is een goede zaak, dat het begrip voor de natuurgeneeskunde in levenswijze en ziektebehandeling steeds meer veld wint. Hoe meer de techniek en beschaving de oorspronkelijke levenswijze veranderen, des te meer worden de schadelijke invloeden van het milieu voelbaar. Een groeiend aantal mensen, op weg om deze vicieuze cirkel te doorbreken, wendt zich tot de natuurgeneeskunde.

De invloed van het natuurgeneeskundig denken op de uitgangspunten van de huidige geneeskunde, wordt groter. Een deel van de artsen toont zich in toenemende mate voor deze ideeën toegankelijk en voorlichtingscursussen op dit gebied staan zeer in de belangstelling.

Wie zich met de problemen van de natuurgeneeswijze wil gaan bezighouden, zal vaak met voor hem onbekende en ongewone opvattingen te maken krijgen. De ideeën van de natuurgeneeswijze over de zin, het wezen en het ontstaan van ziekten, over de behandelingsmethoden en de processen bij de genezing zijn bijna het tegenovergestelde van de gangbare opvattingen.

Teneinde ieder in de gelegenheid te stellen in de gedachtewereld en in de praktijk van de natuurgeneeswijze thuis te raken, is het ‘Lexicon der Natuurgeneeskunde’ tot stand gekomen. Al wat voor begrip van de afzonderlijke ziektebeelden en het verloop en de behandelingsmogelijkheden van de ziekten nodig is, zoals kennis van de bouw van het lichaam, zijn organen en de onderlinge afhankelijkheid van hun werking, wordt niet bekend verondersteld, maar kan in het Lexicon zelf worden nageslagen. Zo kan een ieder, zonder speciale voorstudie, over: de belangrijkste gezondheidsproblemen, zelf bij de natuurgeneeswijze te rade gaan.

Bij de bespreking en de beschrijving van de afzonderlijke ziektebeelden, worden suggesties voor een natuurgeneeskundige behandeling gegeven. Deze moeten harmonisch in de basisbehandeling - die aan de behandeling van elk speciaal geval ten grondslag ligt - worden ingebouwd. Een behandeling volgens de natuurgeneeswijze omvat in principe de gehele mens; ze moet alle belangrijke lichaamsfuncties omvatten, wil ze effect hebben. Voor de natuurgeneeskundige behandeling geldt, als voor iedere behandeling, dat men zich bij alle problemen aan de leiding van iemand, die op dit gebied kundig is, toevertrouwt. Slechts onder veilige en beproefde leiding kan men alle crises, die men bij de meeste ziekten moet doormaken, volledig te boven komen.

De bij de verscheidene ziektebeelden vermelde homeopathische en biochemische middelen, kunnen vanzelfsprekend resultaat hebben, wanneer het geneesmiddelenbeeld en het ziektebeeld van de behandelde patiént overeenstemmen. Een nauwkeurige kennis van ziektebeelden en geneesmiddelenbeelden is daarom de voorwaarde voor de juiste beslissing, die men het best aan een deskundige kan overlaten. Er zijn echter, zoals bij bestudering van dit boek zal blijken, tal van maatregelen in het kader van de natuurgeneeskundige behandeling, die men zelfstandig kan uitvoeren en waarvan de techniek uit een boek kan worden aangeleerd.

Het is te hopen, dat het in brede kring be- grip zal wekken voor het moderne en op de toekomst gerichte streven naar een verstandige hervorming van de levenswijze en dat het nieuwe aanhangers zal winnen voor een op de natuur gebaseerde behandelingswijze. Dr. Ernst Meyer is een vooraanstaande figuur in de wereld van de natuurgeneeskunde. Zijn Lexicon der Natuurgeneeskunde, waarvan de eerste druk in 1953 verscheen, beleefde talrijke herdrukken. De onlangs uitgekomen nieuwe editie is geheel bijgewerkt en up to date. De Nederlandse editie werd bewerkt naar deze laatste uitgave.Zoekwoorden: kruiden, boek, kopen, bestellen, alternatieve geneeswijze

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Lexicon der Natuurgeneeskunde

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 1
  • €14,50


Gerelateerde producten

Klazien uit Zalk Allerhande Dingen over de Natuur 2

Klazien uit Zalk Allerhande Dingen over de Natuur 2

Tips en wetenswaardigheden over de natuur. Ook in dit tweede boekje legt Klazien uit Zalk weer de na..

€8,50

Aromatherapie voor Moeder en Kind

Aromatherapie voor Moeder en Kind

Holistische aromatherapie is een natuurlijke geneeswijze die, als ze met verstand van zaken, inzicht..

€7,50

Aromatherapie

Aromatherapie

Hoe U lichamelijke en emotionele spanning met geur verdrijft Dit boekje behandelt de theorie en prakt..

€5,00

Licht op Schaduw

Licht op Schaduw

Overwin je angsten en leef vrij. Iedereen heeft een schaduwkant, eigenschappen waar we niet trots op..

€80,00

Tags: Boek, Natuurgeneeskunde