• Beeldje Maria van Lourdes

Mooi beeldje van de Heilige Maria zoals zij verscheen in Lourdes. 

Maria (ook wel Mirjam (Hebreeuws) of Maryam (Arabisch) is in het Nieuwe Testament en in de Koran de moeder van Jezus. De oorsprong van de naam is hoogstwaarschijnlijk Egyptisch: Meriam, van Meri-Amon (wat betekent "de Geliefde van -de god- Amon"). Volgens de christelijke traditie is zij de dochter van Joachim en Anna, in de Koran wordt melding gemaakt van Imraan als haar vader. Voor katholieken is zij de belangrijkste heilige. In de Rooms-katholieke Kerk en Oosters-orthodoxe Kerk heeft Maria als Moeder van God een belangrijke rol in het geloofsleven. 

Op 11 februari 1858 kreeg Bernadette Soubirous de eerste verschijning van ‘een vrouwe’, zoals ze zelf zei. Het meisje was de 14 jaar, arm en zo traag van begrip dat ze niet eens de antwoorden van de catechismus uit haar hoofd kon leren. Op 25 februari droeg de Vrouwe het meisje op naar de bron in de rots te gaan die daar vlakbij lag, en van het water te drinken en zich ermee te wassen. Bovendien gaf de Vrouwe te kennen dat er een kapel moest komen ter ere van haar zodat de mensen er naartoe konden gaan op bedevaart. Toen het kind ervan aan de pastoor vertelde, was deze aanvankelijk zeer terughoudend. Hij droeg het meisje op de Vrouwe te vragen naar haar naam. Zij kwam terug met het bericht dat de Vrouwe had gezegd: “Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis.” Door dit antwoord geloofde de pastoor in de echtheid van de verschijningen. Vier jaar eerder had de paus het dogma afgekondigd van Maria’s Onbevlekte Ontvangenis. Maar dat een eenvoudig, dommig kind als Bernadette die woorden in de mond nam: dat kon ze eenvoudig niet van zichzelf hebben. Alles bijeen herhaalden zich de verschijningen achttien keer. 

Vandaag de dag komen er elk jaar zo’n twee miljoen mensen naar Lourdes, onder wie vele zieken die er meestal bemoedigd en getroost weer vandaan komen. Sinds de bedevaarten op gang zijn gekomen, zijn er zestig officieel erkende wonderen gebeurd. Van vele andere wonderbare gebedsgenezingen en verhoringen wordt nog onderzocht of zij als wonder kunnen worden erkend. Produceerde de bron op het moment van de verschijning een klein waterstroompje, tegenwoordig geeft ze ruim honderdduizend liter water per dag.Zoekwoorden: maria, christendom, katholiek, mirjam, maryam, moeder gods, moeder van god, heilige, lourdes, beeld, kopen, bestellen, winkel, webshop, christelijk

Eigenschappen
Materiaal Gegoten kunsthars
Formaat 3,5 x 3,5 x 12 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Beeldje Maria van Lourdes

  • Eenheid: stuk
  • Model: Beeld
  • Beschikbaarheid: 4
  • €6,00


Gerelateerde producten

Grote Vintage Buste Maria

Grote Vintage Buste Maria

Mooie grote vintage buste van de Heilige Maria. Mooie grote vintage buste van de Heilige Maria. Het ..

€65,00

Beeldje Heilige Martha

Beeldje Heilige Martha

Mooi beeldje van Martha van Bethanië. Volgens het Evangelie volgens Johannes was zij de zus van Laz..

€7,50

Hanger Beschermengel tegen Dwaasheid Zaphkiel

Hanger Beschermengel tegen Dwaasheid Zaphkiel

Tinnen hanger van de beschermengel Zaphiel aan een zwart satijnen koord. Deze engel helpt ons kanse..

€7,50

Beeldje St. Christoffel

Beeldje St. Christoffel

Mooi beeldje van St. Christoffel met Jezus op de schouder. Christoffel wordt meestal afgebeeld als..

€6,00

Tags: Beeld, Christendom, Maria