Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Muurhanger Omgekeerd Pentagram Hout

Mooie handgesneden houten muurhanger met een omgekeerd pentagram erop, gedecoreerd met triquetra's. met ophang-oogje aan de achterzijde.

Het omgekeerde pentagram heeft een punt naar beneden gericht. Het houdt in, dat de geest ondergeschikt is aan de materie, dat de mens als geheel ondergeschikt is aan zijn wereldse verlangens. Veel paganisten (aanhangers van natuurreligies) zijn het omgekeerde pentagram gaan zien als de representatie van de 'donkere kant', en wijzen het af omdat ze het als een slecht, negatief symbool zien.

Veel mensen zien een omgekeerde pentagram als iets duivels of satanistisch. Het is waar dat satanisten de omgekeerde pentagram als symbool gebruiken, maar dat is niet de enige betekenis van dit symbool. (net als dat de swastika niet per se een nazi-symbool is). De opvatting om het omgekeerde pentagram als iets negatiefs te zien is echter van recente datum; in de Gardneriaanse richting van de Wicca (de meest authentieke Traditie) is dit pentagram het symbool voor de tweedegraads inwijding en representeert de noodzaak voor de heks om de donkere kant van zichzelf tegemoet te treden, zichzelf ermee in evenwicht te brengen, en ervoor te zorgen, dat deze kant van de persoonlijkheid niet de overhand krijgt.

In de traditionele ceremoniële magie heeft het omgekeerde pentagram ook belangrijke functies. Het centrum van een pentagram laat een zeskantige vorm zien. Deze symboliseert, dat liefde en de wil van binnenuit 'heersen', materie en geest beheerst door de Wil, en dat liefde en wil de magische richting van seksuele energieën sturen.Zoekwoorden: muurhanger, ornament, pentagram, pentakel, hout, heks, heksen, ster, omgekeerd, ondersteboven, satanisme, wicca, kopen, bestellen, winkel, webshop, 12" Black Wood Pentagram, GW_46630, 5056131113190

Eigenschappen
Materiaal Hout (MDF)
Formaat Diameter 30 cm, dikte 1 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Muurhanger Omgekeerd Pentagram Hout

  • Eenheid: stuk
  • Model: Muurhanger
  • Beschikbaarheid: 2
  • €22,50


Gerelateerde producten

Hanger Druids Tree

Hanger Druids Tree

Mooie tinnen pentagram hanger "Druids Tree" (druïdenboom), met gekleurd 'steentje'. Geleverd aan een..

€10,00

Wierookbrander Pentagram Gietijzer

Wierookbrander Pentagram Gietijzer

Mooie gietijzeren wierookbrander voor het branden van losse wierook op een kooltje, wierookkegeltjes..

€15,00

Altaarkleed Pentagram 45 x 45 cm

Altaarkleed Pentagram 45 x 45 cm

Mooi zwart altaarkleed met gele en zilverkleurige pentagram en Keltische knoop opdruk. Zware stof. ..

€8,50

Doosje Bezem Pentagram

Doosje Bezem Pentagram

Mooi doosje met een pentagram van bezems op de deksel...

€25,00

Tags: omgekeerd Pentagram, duivel, satanisme