Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Auteur: Erich von Däniken

Oorspronkelijke titel: Die Augen der Sphinx

Jaar: 1990

Druk: 2e

ISBN: 9021801922 / 9789021801926

Taal: Nederlands

320 pagina's

Uitgeverij: Luitingh-Sijthof

Hardcover met stofomslag, tweedehands, in redelijke staat.


Achterflaptekst:

Nieuwe vragen aan het oude land aan de Nijl.

Wat bracht de oude Egyptenaren ertoe om naast ontelbare katten en andere heilige of huisdieren ook honderdduizenden krokodillen en vijf miljoen vogels te balsemen?

In oude documenten las Erich von Däniken dat er ooit "wonderwezens” hebben bestaan "van velerlei soort, en geheel verschillend gevormd”. Waren deze "wonderwezens” produkten van de menselijke fantasie? Of zou het mogelijk zijn dat zulke monsters werkelijk op aarde hebben geleefd?

In De ogen van de sfinx wil Erich von Däniken het bewijs leveren: zij hebben bestaan. Maar wie was de genetisch ontwerper aan wiens brein zij ontsproten? En wanneer ontstonden zij?

Met humor en inzicht analyseert Von Däniken de oude overleveringen en de gangbare theorieën over de piramiden. Hij stelt vele nieuwe vragen, die een verhelderend licht werpen op het oude tand aan de Nijl en voert de lezer mee in een fascinerende werkelijkheid. 

In dit boek verdiept Erich von Däniken zich in de historie van het oude Egypte. Sinds mensenheugenis bewaren de Egyptische bouwwerken - de piramiden, de mysterieuze sfinx - hun grote geheimen uit het verleden. Egyptische gidsen vertellen de toeristen dat de reusachtige granieten sarcofagen in de onderaardse gewelven eens zouden hebben gediend voor gebalsemde stieren. ”Dat klopt niet,” zegt Erich von Däniken, die tijdens zijn vele expedities de piramiden doorzocht en oude documenten bestudeerde. Onder het woestijnzand van Sakkara liggen miljoenen gemummificeerde dieren van allerlei soort - als een unieke Ark van Noach. Wat bracht de oude Egyptenaren ertoe om naast ontelbare katten en andere heilige of huisdieren ook honderdduizenden krokodillen en vijf miljoen vogels te balsemen? In de oude documenten las Von Däniken dat er ooit "'wonderwezens” hebben bestaan ”van velerlei soort, en geheel verschillend gevormd”. Waren deze "wonderwezens” produkten van de menselijke fantasie? Of zou het mogelijk zijn dat zulke monsters werkelijk op aarde hebben geleefd”? Erich von Däniken toont aan dat zulke wezens hebben bestaan. Maar aan welk genetisch brein zijn zij ontsproten? En wanneer? Von Däniken stelt vele nieuwe, intrigerende vragen over het oude land aan de Nijl en neemt met zijn theorieën de lezer mee in een fascinerende werkelijkheid.Zoekwoorden: egypte, dieren, fabeldieren, conspiracy, geschiedenis, archeologie, boek, kopen, bestellen, winkel, webshop, tweedehands

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

De Ogen van de Sfinx

  • Eenheid: stuk
  • Model: Hardcover
  • Beschikbaarheid: 2
  • €14,50


Gerelateerde producten

The Ancient Egyptian Books of the Afterlife

The Ancient Egyptian Books of the Afterlife

Ancient Egyptians held a rich and complex vision of the afterlife and codified their beliefs in book..

€20,00

The Epiphany of Isis Mini-Poster

The Epiphany of Isis Mini-Poster

Mooie mini-poster met de Epiphany of Isis (openbaring van Isis) erop. In het Engels. A4 formaat, op ..

€2,50

Krachtdieren 2

Krachtdieren 2

Wijsheid en inspiratie uit het dierenrijk. Vlak nadat Petra Stams eerste boek over krachtdieren was ..

€37,50

Historia Naturalis: De Avibus

Historia Naturalis: De Avibus

Vogels in de cultuur. Hun betekenis in de symboliek, emblemen, heraldiek, rituelen, mythologie, devo..

€39,95

Tags: egypte, conspiracy, dieren, fabeldieren, Erich von Däniken