Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

 • Patch Hekate's Wiel

Geborduurde patch met een afbeelding van het wiel van Hekate. Diameter 7,5 cm.

Strijk deze patch op bijvoorbeeld tassen of jassen om ze een unieke uitstraling te geven.

Het wiel van Hekate, ook bekend als de Stropholos van Hecate, is een oud Grieks symbool dat wordt gebruikt om de maangodin Hekate te vertegenwoordigen. Het embleem wordt veel gebruikt in Wicca, vooral in de Helleense Recon- en Dianische tradities. 

Hekate is een Griekse godin, de heerseres van de lucht, de zee en de aarde. Ze staat bekend om haar Drievoudige Godin-aspect, in die zin dat ze de drie fasen van het vrouwelijke leven doorloopt: Maagd, Moeder en Wijze Vrouw. Ze is een beschermende godin die het gezin zegeningen en voorspoed brengt. Hekate was oorspronkelijk de bewaker van het kruispunt, maar ontwikkelde zich tot de godin van magie en tovenarij. Deze geschiedenis van Hecate weerspiegelt zich in het gebruik en de symboliek van het wielsymbool.

Hekate's Wiel is een visuele weergave van de Drievoudige Godin, bestaande uit een doolhof met drie verschillende wervelingen die in het midden met elkaar verbonden zijn. Er wordt gezegd dat het symbool de afbeelding is van een labyrintische slang rond een centrale spiraal. De labyrintische slang is representatief voor wedergeboorte en vernieuwing. 

Er wordt gezegd dat je met het dragen of gebruiken van het wiel de zegeningen en voorspoed van Hekate in je leven uitnodigt. Het wiel staat voor:

 • De Drievoudige Godin: Door de associatie van het Hecate’s Wheel met de drie vrouwelijke zinnen vertegenwoordigt elke hoofdarm een vorm, Moeder, Maagd en Wijze Vrouw, die de drie fasen van het leven van een vrouw symboliseren. Dit maakt het populair onder feministische tradities.
 • Pad naar kennis: Het wiel vertegenwoordigt de reis naar kennis naar het midden van het wiel. Dit wordt gezien als de vlam van het leven en herinnert ons eraan dat Hecate je op het pad zal helpen. Het symbool toont verbindingen met mysterieuze kennis, de reis van de ziel door het leven. De drie primaire lussen van het doolhof lijken te draaien en de psyche naar voren te trekken.
 • Bescherming: Hekate's Wiel wordt ook geassocieerd met bescherming, vooral in magische en spirituele contexten. Er wordt aangenomen dat het een schild vormt tegen negatieve energieën en een verbinding biedt met de goddelijke vrouwelijke energie die wordt vertegenwoordigd door Hekate.
 • Drie domeinen: De drie armen vertegenwoordigen ook de aarde, de zee en de lucht, waarover Hekate heerschappij heeft.
 • Cycli en verandering: De cyclische aard van het ontwerp van het symbool weerspiegelt de cycli van leven, dood en wedergeboorte. Het vertegenwoordigt de steeds veranderende aard van het bestaan en de onderlinge verbondenheid van alle dingen.
 • Verbinding met de maan: Hecate wordt vaak geassocieerd met de maan, en het ronde ontwerp van het symbool kan verwijzen naar maanfasen en de invloed van de maan op magie en intuïtie.



Zoekwoorden: hecate's wheel, hecat, hecate, patches, opstrijk, opstrijken, strijken, tas, kleding, jas, geborduurd, applique, embroided, kopen, bestellen, winkel, webshop

Eigenschappen
Formaat 7.5 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Patch Hekate's Wiel

 • Eenheid: stuk
 • Model: Hanger
 • Beschikbaarheid: 8
 • €6,00


Gerelateerde producten

Patch Isis

Patch Isis

Geborduurde patch met een afbeelding van Isis. Een van de belangrijkste godinnen van de Egyptische m..

€6,50

Patch Aartsengel Michaël

Patch Aartsengel Michaël

Geborduurde patch met een afbeelding van de aartsengel Michaël. 8 x 10 cm. Strijk deze patch op bij..

€7,00

Patch Lilith

Patch Lilith

Geborduurde patch met een afbeelding van de zegel van Lilith. In sommige versies van de Bijbel is Li..

€6,00

Beeld Drievoudige Hecate

Beeld Drievoudige Hecate

Mooi beeld van Hecate, de godin van de magie, in haar drievoudige verschijningsvorm, een Hekataion g..

€53,50

Tags: patch, hecate