Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Beker Ricin Emaille

Leuke emaille beker, met "Ricin" (ricine) erop.

Deel van de Deadly Detox mokkenserie, waarop allerhande bekende giffen staan afgebeeld.

Niet geschikt voor de magnetron.

Ricine is een lectine (een koolhydraatbindend eiwit) en een zeer krachtig toxine dat wordt geproduceerd in de zaden van de ricinusolieplant (castor oil plant), Ricinus communis. Het is zeer giftig bij inademing, injectie of inname. Het kan ook giftig zijn als stof in de ogen komt of als het via een beschadigde huid wordt opgenomen.

De Verenigde Staten onderzochten ricine vanwege zijn militaire potentieel tijdens de Eerste Wereldoorlog. Destijds werd overwogen om het te gebruiken als giftig stof of als coating voor kogels en granaatscherven. Het stofwolkconcept kon niet adequaat worden ontwikkeld, en het concept van gecoate kogels/scherven zou in strijd zijn met het Haags Verdrag van 1899, waarin staat: " ... het is vooral verboden ... vergif of vergiftigde wapens te gebruiken". De Eerste Wereldoorlog eindigde voordat de Verenigde Staten ricine als wapen gebruikten.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Verenigde Staten en Canada onderzoek gedaan naar ricine in clusterbommen. Hoewel er plannen waren voor massaproductie en verschillende veldproeven met verschillende bomconcepten, was de eindconclusie dat het niet beter was dan andere, bestaande concepten. De belangstelling ervoor bleef gedurende een korte periode na de Tweede Wereldoorlog bestaan, maar nam al snel af toen het Amerikaanse Army Chemical Corps een programma begon om sarin als wapen te gebruiken.

De Sovjet-Unie beschikte ook over bewapende ricine. De KGB ontwikkelde wapens waarbij ricine werd gebruikt en die buiten het Sovjetblok werden gebruikt, het meest bekend bij de moord op Markov.

Ondanks de extreme toxiciteit en bruikbaarheid van ricine als middel voor chemische/biologische oorlogvoering, is de productie van het toxine moeilijk te beperken. De ricinusplant waarvan ricine is afgeleid, is een veel voorkomende sierplant en kan zonder speciale zorg thuis worden gekweekt.

Zowel onder het Biologische Wapenverdrag van 1972 als onder het Chemische Wapenverdrag van 1997 wordt ricine vermeld als een lijst 1-gereguleerde stof. Zoekwoorden: beker, drinken, heksen, heks, wicca, kopje, kop, mok, thee, koffie, kopen, bestellen, winkel, webshop, Deadly Detox Ricin Enamel Mug, EM055, 5057587807336

Eigenschappen
Materiaal metaal
Inhoud ± 300 ml
Formaat 8,5 x 11 x 8 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Beker Ricin Emaille

  • Eenheid: stuk
  • Model: Beker
  • Beschikbaarheid: 2
  • €11,00


Gerelateerde producten

The Witch's Herbal Apothecary

The Witch's Herbal Apothecary

Rituals & recipes for a year of earth magick and sacred medicine making. The Witchs Herbal Apothecar..

€20,00

Ginkgo Postkaart

Ginkgo Postkaart

Leuke geïllustreerde postkaart met daarop de Ginkgo biloba. Illustraties door Tanja Hilgers. Ginkgo'..

€1,65

Beker Hemlock Emaille

Beker Hemlock Emaille

Leuke emaille beker, met "Hemlock" (gevlekte scheerling) erop. Deel van de Deadly Detox mokkenserie,..

€11,00

Werkboekje BACH Remedies

Werkboekje BACH Remedies

De Bach-bloesemtherapie is ontwikkeld door Edward Bach (1886-1936). Op grond van uitgebreid onderzoe..

€8,00

Tags: Beker, giftig, kruiden