Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege onze vakantie zullen de bestellingen pas op 12 September worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

  • Patch Star of Babalon

Geborduurde patch met een afbeelding van de 'Star of Babalon'. 

Strijk deze patch op bijvoorbeeld tassen of jassen om ze een unieke uitstraling te geven.

Deze zevenpuntige ster is het symbool dat door Aleister Crowley werd gekozen om Babalon te symboliseren, de Thelemische Godin die de personificatie is van de Kabbalistische bol van Binah. De zeven punten zijn de zeven letters van de naam Babalon, de zeven planeten, de zeven 'sluiers', en de zeven chakra's. De zevenpuntige ster werd door Crowley ook geadopteerd als embleem van zijn organisatie, de A.·.A.·. . Babylon is bijna synoniem voor corruptie en de ondergang van de kerk, in het boek Openbaringen rijdt de Hoer van Babylon op de rug van het Zevenkoppige Beest om de mensheid te verleiden tot zonde. Zoals wordt aangehaald in zijn autobiografie The Confessions, spelt Crowley de naam van de Grote Hoer als 'Babalon', in plaats van de traditionele historische spelling 'Babylon', omdat de Kabbalistische numerologische waarde van voorgaande hetzelfde was als de Hebreeuwse spelling van de berg Zion in de Bijbel.

Babalon wordt ook wel de Scharlaken Vrouw (the Scarlet Woman), de Grote Moeder, en de Moeder der Gruwelen (the Mother of Abominations) genoemd. Haar goddelijke vorm is die van een heilige hoer. Haar wederhelft is Chaos, de Vader des Levens (Father of Life) en de mannelijke vorm van het scheppende principe. Babalon wordt vaak omschreven met een zwaard aan haar gordel en rijdend op het Beest, met wie Aleister Crowley zich persoonlijk identificeerde. Zoals hij schreef: "Ze rijdt schrijlings op het Beest; in haar linker hand de teugels, die symbool staan voor de passie die hen verenigt. Met haar rechter hand houdt zij de beker omhoog, de Heilige Graal, brandend van liefde en dood. In deze beker zijn de elementen van het sacrament van Aeon (Book of Thoth) gemengd.

In algemenere zin vertegenwoordigt Babalon de vrijgevochten vrouw en de volle expressie van seksuele driften. Het is een beschermend amulet die hulp van de 7 beschermgeesten van de planteten.Zoekwoorden: star of babalon, ster van babalon, sacred whore, the beast, aleister crowley, seal, zegel, amulet, occult, patches, insigne, insignes, opstrijk, opstrijken, strijken, tas, kleding, jas, geborduurd, applique, embroided, kopen, bestellen, winkel, webshop

Eigenschappen
Formaat 8 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Patch Star of Babalon

  • Eenheid: stuk
  • Model: Patch
  • Beschikbaarheid: 7
  • €6,00


Gerelateerde producten

Patch Aleister Crowley

Patch Aleister Crowley

Geborduurde patch met een afbeelding van de beroemde occultist Aleister Crowley. Diameter 6 cm Stri..

€6,00

The Sigillum Dei Æmeth Bumpersticker

The Sigillum Dei Æmeth Bumpersticker

Mooie vinylsticker met de magische zegel Sigillum Dei Æmeth erop. Vinylstickers zijn geschikt voor..

€2,00

The Sigillum Dei Æmeth Mini-Poster

The Sigillum Dei Æmeth Mini-Poster

Mooie mini-poster over The Green Man, ofwel de Groene Man. In het Engels. A4 formaat, op mooi perkam..

€2,50

The Long Hidden Friend

The Long Hidden Friend

This is a fascinating collection of traditional European folk-magical formulas for a wide range of s..

€17,50

Tags: patch