Welkom bij The Gift Of Magic!

Vanwege de griep ben ik deze week niet in staat om bestellingen te versturen. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 6 februari worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Auteur: Lunadea Ruthy Jankiewicz

Jaar: 2023

Druk: niet vermeld

ISBN: -

Taal: Nederlands

12 kaarten

Uitgeverij: Lunadea's Heksenboeken

Kaartenset, nieuw.


Beschrijving:

De Rooknachten kaartenset, bestaat uit 12 kaarten met voor iedere Rooknacht een ritueel en een quote. De kaartenset wordt geleverd in een mooi opbergzakje, zodat je de kaarten na afloop van de Rooknachten netjes kunt opbergen en volgend jaar weer tevoorschijn kunt halen.

De Rooknachten (ook wel Rauhnächten, Ruwe Nachten, Nachten buiten de Tijd, Yuletijd of de 12 Heilige Nachten genoemd) zijn de twaalf nachten die het verschil vormen tussen het zonnejaar en het maanjaar. Vroeger telde men de maanden in manen, en begon een nieuwe dag bij het invallen van de nacht. Dit betekende dat er aan het eind van het jaar 12 nachten overbleven om aan de 365,5 dagen te komen om te matchen met de zonnecyclus.

Tevens was dit sowieso de donkerste tijd van het jaar, wat veel bijgeloof opwekte. Het donker geeft je minder zicht waardoor je kwetsbaarder bent, en met de natuur in ruste dwingt het je om naar binnen te gaan. Letterlijk, maar ook figuurlijk; het is de tijd van reflectie op het afgelopen jaar, zodat je het los kunt laten en de lessen eruit mee kunt nemen naar het volgende jaar. Door middel van zuivering, meditatie, divinatie en vuurrituelen laat je het oude los om vernieuwd vooruit te kijken naar het komende jaar.

Net zoals er diverse namen zijn om deze magische nachten van december naar januari aan te duiden, zijn er ook diverse startdata en diverse betekenissen van de nachten. Ik heb voor het samenstellen van de kaartenset uitgebreid onderzoek gedaan, heb allemaal symbolieken en thematieken bij elkaar gelegd en laten overlappen, en heb daar deze verdeling aan symboliek aan overgehouden, waar ik passende namen bij heb gekozen.

Dus heb je al ervaring met het stilstaan bij de Rooknachten, weet dan dat de namen voor de nachten en de thematiek die ik op de kaarten hanteer kunnen verschillen van jouw eerdere ervaringen.Zoekwoorden: heksenfeesten, wicca, jaarfeesten, feestdagen, jaarwiel, sabbats, altaarkaarten, kopen, bestellen, winkel, webshop, rooknachten, rook, yuletide, joeltijd, rauhnachten

Eigenschappen
Formaat kaarten 18 x 12,5 x 0,5 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Rooknachten Kaartenset

  • Eenheid: Set
  • Merk: Lunadea
  • Model: Kaartenset
  • Beschikbaarheid: 2
  • €22,00


Gerelateerde producten

Wicca

Wicca

Wicca... is de aloude kunst en traditie van het heksengilde. Mind, Body & Spirit brengt u heldere i..

€10,00

The Solitary Wiccan's Bible

The Solitary Wiccan's Bible

Finding your guides, walking the paths, entering new realms, practicing magic. All Wiccan practice i..

€27,50

The Modern-Day Witch 2024 Wheel of the Year

The Modern-Day Witch 2024 Wheel of the Year

Make the most of your magickal year by chronicling it with this indispensable 2024 planner filled wi..

€13,50 €19,50

Heksenmonument

Heksenmonument

Een pamflet over eerherstel voor onschuldige slachtoffers van de heksenvervolgingen. De afgelopen ja..

€12,50

Tags: hekserij, rauhnachten, yule, lunadea, altaarkaarten