Welkom bij The Gift Of Magic!

Wij zijn er een weekje tussenuit. Je kunt gewoon bestellen, maar het zal dan pas 19 september worden verzonden. Excuses voor het ongemak!

Mooi gipsen beeld van het leeuwenmonument in Lucerne, Zwitserland.

Het Leeuwenmonument (Engels: Lion Monument, Duits: Löwendenkmal) ook wel de Leeuw van Lucerne genoemd, is ontworpen door Bertel Thorvaldsen en uitgehouwen in 1820-21 door Lukas Ahorn. Het is een monument ter nagedachtenis aan de Zwitserse garde die afgeslacht zijn in 1792 tijdens de Franse revolutie, toen de revolutionairen het Tuileries paleis in Parijs bestormden. De schrijver Mark Twain beschreef het beeld van een dodelijk gewonde leeuw als "het meest treurige en aangrijpende stuk steen ter wereld."

Op het monument staat de tekst "Helvetiorum Fidei ac Virtuti" ("voor de loyaliteit en moed van de Zwitsers"). De stervende leeuw is doorboord met een speer afgebeeld, een schild met de daarop de fleur-de-lis van de Franse monarchie beschermend. Naast hem nog een schild met daarop het wapen van Zwitserland.Zoekwoorden: beeld, gips, vintage, leeuw, lion, leo, lucerne, zwitserland, kopen, bestellen, replica, winkel, webshopEigenschappen
Materiaal Gips
Formaat 17,5 x 8,5 x 11,5 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Gipsen Beeld Leeuwenmonument Lucerne

  • Eenheid: stuk
  • Model: Beeld
  • Beschikbaarheid: 2
  • €5,00
  • €3,50


Tags: Beeld, Leeuw