Welkom bij The Gift Of Magic!

Wij zijn op vakantie van 1 tot en met 27 april. U kunt in die periode gewoon bestellen, maar bestellingen worden pas na 27 april verzonden. Onze excuses voor het ongemak.

  • Waxineglaasje Levensboom

Waxineglaasje met een Keltische levensboom erop.

Het concept van een levensboom wordt gebruikt in de biologie, filosofie en mythologie. Een levensboom, of 'Tree of Life', is een veelvoorkomend motief in vele wereldreligies, mythologieën en filosofieën.  Het symboliseert de samenhang van al het leven op onze planeet en is een metafoor voor afstamming in de evolutietheorie (het woord 'afstamming' is hier dan ook een afgeleide van). De term 'levensboom' wordt ook als synoniem gebruikt voor 'Heilige Boom'.

De boom der kennis, die de wereld aan de hemel en de onderwereld verbindt, en de levensboom, die alle vormen van schepping verbindt, zijn beide constituties van de Wereldboom of Kosmische Boom, en wordt in vele religies en filosofieën afgebeeld als dezelfde boom.

De levensboom komt onder andere voor in en/of speelt een rol in Afrikaanse mythen, Joodse tradities, het Boeddhisme (de Bodhi boom), het Hindoeïsme, Keltische mythologie, het christendom, alchemistische traditie, Noordse mythologie, Sjamanistische kosmologie, de Minoïsche cultuur van Kreta, de Indiaanse cultuur, Chinese mythologie, Egyptische mythologie, de Hebreeuwse Bijbel, het boek Genesis, de culturen van de Maya’s, Azteken, Izapan, Mixtec, Olmec en vele anderen.

De levensboom staat symbool voor wijsheid, bescherming, kracht, overvloed, schoonheid, en verlossing. Ook is de levensboom natuurlijk een symbool voor het leven zelf. Met zijn wortels in de aarde heeft hij contact met de onderwereld. Met zijn takken reikt hij naar de hemel. Hij is een bemiddelaar tussen goden en mensen. De drie belangrijkste systemen van de bomen: de wortels, de stam en de takken staan parallel aan de menselijke ontwikkeling van lichaam, psyche en geest. Het is een krachtig symbool van de groei. Verder symboliseert de levensboom het eeuwige leven en onsterfelijkheid.Zoekwoorden: waxine, theelicht, kandelaar, wicca, pagan, tree of life, levensboom, boom, kopen, bestellen, winkel, webshop, yggdrasil


Eigenschappen
Materiaal Glas
Formaat 5,5 x 5,5 x 6 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Waxineglaasje Levensboom

  • Eenheid: stuk
  • Model: Kandelaar
  • Beschikbaarheid: Uitverkocht
  • €1,00


Gerelateerde producten

Houten Kandelaar Irminsul

Houten Kandelaar Irminsul

Mooie houten kandelaar in de vorm van Irminsul. Geschikt voor 3 stompkaarsen met een maximale diamet..

€32,50

Hanger Pentagram Goudkleurig

Hanger Pentagram Goudkleurig

Goudkleurige pentagram hanger. Kies zelf aan wat voor een ketting de hanger geleverd wordt. Het pen..

€3,50

Patch Yin Yang Boom

Patch Yin Yang Boom

Geborduurde patch met een afbeelding van een Yin-Yang symbool met daarin de levensboom. Diameter 4 c..

€3,50

Leren Armband Levensboom

Leren Armband Levensboom

Stoere, brede, bruine leren armband met een metalen embleem met levensboom erop. Met verstelbare dru..

€12,50

Tags: Hanger, Ketting, Levensboom