• Waxinehouder Pentagram

Leuk aardewerken waxinehoudertje met pentagram.

Het pentagram is een van de oudste symbolen ter wereld: het werd reeds meer dan 4000 jaar voor Christus gebruikt. De naam stamt van het Griekse pentagrammon, dat vijf lijnen betekent. Het pentagram staat symbool voor de elementen en spiritualiteit. De opwaartse punt van de ster is representatief voor de geest. De andere vier punten vertegenwoordigen allen één van de elementen: aarde, lucht, vuur en water. De geest en alle elementen dragen bij aan het leven en maken deel uit van ons allemaal.

De betekenis van het pentagram kan ook de zoektocht naar Goddelijke Kennis vertegenwoordigen. Het is een oud concept dat blijkt uit de vroegste geschreven rituele teksten in Babylonië en uit Keltische en Indiaanse tradities. 

Eén van de symbolieken van het dragen van een pentagram als sieraad kan daarom de verbondenheid met de elementen en het respecteren van de aarde uitbeelden. Ook kan het als beschermend symbool gedragen worden of om aan te geven betrokken te zijn in de wereld van magie en goddelijke wijsheid. De belangrijkste symboliek van het pentagram komt voort uit het feit dat deze 5 punten heeft. Veel eeuwenoude culturen hadden een vijfvoudig symbool, dat zeer belangrijk was voor hun religieuze en spirituele leven. 

Een cirkel rond een pentagram bevat de elementen van leven en biedt bescherming. De cirkel symboliseert eeuwigheid en oneindigheid. Het symboliseert de cyclus van het leven en de natuur. De cirkel raakt alle 5 punten van de ster. Het geeft aan dat de geest, aarde, lucht, water en vuur allen in verbinding staan met elkaar. De cirkel symboliseert dus de eenheid en continue verbondenheid.

Vandaag de dag worden de meest voorkomende religieuze en magische vormen van het gebruik van het pentagram in verband gebracht met de Wicca en het Paganisme. In de meeste Wicca en Paganistische tradities is de symbolische betekenis het licht. De betekenis is vaak afgeleid van “de vier elementen geregeerd door de Geest”. In veel van deze tradities, is het pentagram ook symbool voor de eenheid van de mensheid met de aarde.

Een pentagram hanger wordt gedragen als een teken van deze religie of als een amulet of talisman. De cirkel rond de ster staat in deze context voor de God-Godin en symboliseert totale intelligentie, universele wijsheid en bescherming.Zoekwoorden: kandelaar, waxine, theelicht, kaars, pentagram, pentakel, pentagram tealight holder, spirit of equinox, heks, heksen, ster, wicca, kopen, bestellen, winkel, webshop, 5056131112131, CH_36130

Eigenschappen
Materiaal aardewerk
Formaat Diameter 6 cm, hoogte 7 cm

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Waxinehouder Pentagram

  • Eenheid: stuk
  • Model: Kandelaar
  • Beschikbaarheid: 10
  • €5,00


Gerelateerde producten

May The Circle Be Open Mini-Poster

May The Circle Be Open Mini-Poster

Leuke mini-poster met "May The Circle Be Open"-tekst. In het Engels. A4 formaat, op mooi perkament-l..

€2,50

Theban Script Mini-Poster

Theban Script Mini-Poster

Leuke mini-poster met het Thebaanse schrift erop uitgelegd. In het Engels. A4 formaat, op mooi perka..

€2,50

Muurhanger Habondia

Muurhanger Habondia

Mooie plaque van de godin Habondia. Ze is de Anglo-Saksische godin van overvloed, voorspoed, geluk, ..

€25,00

Plaque Pentagram Klein

Plaque Pentagram Klein

Mooie plaque van een pentagram van Dryad Design om op te hangen (met ophang oogje aan de achterkant)..

€14,50

Tags: Pentagram